Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet kiküszöbölni a...

Hogy lehet kiküszöbölni a jo-jo efektust?

Figyelt kérdés
Úgyértem mit és mennyit kell enni a diéta alatt? Mozogni is kell? És az álomsúly elérése után?
2009. aug. 22. 10:10
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
Drasztikus diétával már nem hiszem h tartósan lehet fogyni. Én próbáltam, lefogytam, az egészségemet elcsesztem, a kilók fél évenbelül visszajöttek. Napi 900 kalóriákat ettem, még suli időben is ami nagyon kevés. Most sporttal fogyok, szinte normálisan eszem, csak a sütiket csokikát, kekszeket mellőzöm. Heti 4szer 1,5-2 óra sport, lehet h így tovább fog tartani, de az eredményis jobb lesz és tartós. Most kondiba járok, de ha igazán lefogytam szeretnék elkezdeni vmi "rendes" sportot.
2009. aug. 22. 10:17
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
előző vagyok, jah és amit rosszul csináltam: nem ettem kenyeret, rizst, kruplit, tésztát, 6 után semmit. így kell kicsinálni magad. normális ételekből még éjjel is ehetsz, már sok helyen írtam a natúr joghurtos gyümölcsös változatot, vagy natúr joghurtba sonka (sovány, csirke) paprika aprítva + fűszerek. És a rizs meg a csirke a legjobb barátod ebédre.
2009. aug. 22. 10:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Huhh... kezdem az elején. Jojó effektus nincs, az a helyzet, hogy diéta alatt akaratlanul is kevesebbet iszik és persze kevesebbet eszik az ember. A jojó effektust az emberek legtöbbször az ilyen rohamdiéták után észlelik ami mondok egy példát 1 hónapos. Ez alatt az egy hónap alatt veszít mondjuk jó esetben 6 kg-t, legalábbis a mérleg ezt mutatja. Amikor viszont leáll a diétával elkezd rendesen enni és rendesen inni akkor ez a szám visszaugrik mondjuk 2 kg-re. Mert a vizet amit a szervezet vesztett pótolja. Tehát valójában 2 kg-t fogyott nem 6-ot mint ahogy hitte de ez így normális. Velem is ez előfordul minden pihenő napon, pedig 3-3,5 liter vizet iszok de ugye edzés közben rendesen izzadok. Pihenő nap este vagyok 64, 6-ik edzés nap után pedig 62. Tehát ezt kiküszöbölni igazából nem lehet egyszerűen a vizet pótolja be a szervezet.
2009. aug. 22. 10:22
 4/5 anonim ***** válasza:

fontos a rendszeres mozgás,ha elérted a kkívánt súlyt akkor is! (egyesek szerint legalább fél óra aktív mozgás kell/nap az egészség megőrzéséhez)

és sztem ne csak fogyózz,válts életmódot! pl. rendszeresen egyél gyümölcsöt,zöldséget nasi helyett,fogyassz sovány húsokat,halat stb

2009. aug. 22. 11:36
 5/5 anonim ***** válasza:
első vagyok. amúgy nem hiszem h a kérdező a 2-3 kilós ingadozásokra gondolt, az még normálisnak mondható...
2009. aug. 22. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!