Szerintetek igaz az a mondás, hogy "a kövérség betegség"? Mit gondoltok erröl?
Nekem több oka van a hízásomnak.
Egy az, hogy szendvicseken neveltek fel szüleim, állandó csoki és csipsz tenger volt itthon.
A másik meg a lelki oka: bárki bántott, bármi bajom volt, én a zabálásba menekültem, nem a hányásba, mint a másik oldal.
Rengeteg ember szenved amúgy valami betegségben, ami miatt hízik. Sok fogyis klubban benne vagyok és a tagok majdnem fele gyógyszert kap rá, és csak hízni tudnak, pedig nem is zabálnak.
A nagyobb többség meg ugye tényleg lusta mozogni és odafigyelni arra mit ne egyen.
De ott van a tájékozatlanság is, talán ez a legnagyobb probléma: egyik ismerősöm csinált túrós tésztát szalonnával, és ő csak a szalonnát nem ette, de a tésztát igen. Így, hogy akar fogyni?
Szigorú értelembe véve nem betegség de mindenképpen civilizációs ártalom.
Van akinek normális a kicsit magasabb testzsír.
De a BMI nem mérvadó mert 23as BMI-vel is lötyöghet valakin a háj. Az meg nem normális dolog testalkattól függetlenül.
Bárki elérhet bármilyen testzsírszázalékot csak az emberek odáig sem szoktak eljutni hogy étrendjük legyen, amiben tudják melyik tápanyagból mikor mennyit visznek be.Pedig ez még csak a legalapabb dolog. A tudatosan kialakított környezetben tudatosan is kell viselkedni. Helyette fogyókúráznak össze vissza meg kevesebbet esznek mikor általában eleve tápanyaghiányos állapot miatt alakult ki a lassú anyagcseréjük és az hogy a test zsírraktárakat próbál építeni. Szóval tudatlanság a legfőbb probléma. Meg az hogy a kapitalizmus álomba ringat, elkényelmesedünk.
Az embernek jellemfejlődésen kell keresztülmennie ahhoz hogy sikeresen véglegesen életmódot váltson és egy esztétikus egészséges külsőt tudjon fenntartani. De ennek a felismeréséig is kevesen jutnak el. Helyette csak valami bogyó kéne vagy kúra ami után ugyanúgy tespedhetek és megehetem a gyorskaját meg a péksütiket anélkül hogy visszahíznék. Legtöbbször nem a mennyiséggel van a baj hanem a minőséggel. A közértben kapható élelmiszerek 90%a emberi táplálkozásra alkalmatlan szemét amit a (manipulált) íze és a csomagolása miatt veszünk meg.
Regényeket lehetne még erről írni de csak azért jöttem fel a gyakorira hogy mások problémájával foglalkozzak a sajátom helyett szóval abba is fejezem. Annyi a konklúzió hogy a kövérség nem normális állapot és nem szabad(na) elfogadni.
Utolsó:
Anyukádról nem írtál, de lehetséges, hogy az ő genetikáját örökölted, a nővéred meg apádét.
Kicseszés tényleg, hogy az egyik ugyanannyi kaja + mozgás mellett vékony, vagy normál alkatú, a másik meg túlsúlyos. Ezt sokan nem képesek felfogni...:-S
á ezt én is ismerem "az elhízás gyógyíthatatlan és veleszületett betegség" "az agyad" "éhséghormonok miatt hízunk vissza" "your body is working against you" "fat cell number" leptin ghrelin és e keresőkifejezések társai.
minden forrás amcsi ami gyógyíthatatlannak mondja, Rockefeller és egyéb gyógyszergyárak, gyomorműtétet végző klinikák...
a zusába' lehet hogy tényleg, mindenbe cukrot tesznek, viszont nincs grocery store, azaz se zöldség se gyümölcs üzlet NINCS akár 50-100 vagy több km-re!!!!!!
meg ez a kérdés is
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__36..
jön a kari, neki lehet esni a habos csokitortának bejgli szaloncukcsi kókuszgolyók nyami meg a többi, úgyis mind1 gyógyít6atlan xD
Inkább mondanám azt, hogy FÉLszegség, azaz megbomlott EGÉSZség, amiből gyakrabban lesz BETEGség. Az egészség testi, lelki, szellemi és szociális éned harmonikus egysége. Minden mindennel összefügg.
Ezen belül "csak" a testi egészséged alapvető feltételei közé sorolnám elsősorban a következőket:
megfelelő mennyiségű és minőségű (MM)táplálék beleértve a vizet is)
MM mozgás
MM pihenés
A másik három összetevőt nehéz lenne pár mondatban leírni.
Ha megismered (és megadod) a testedben lakó ember valódi szükségleteit, a genetikának nem adok több mint 10% esélyt. (Természetesen vannak kivételek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!