Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az anorexia ellentéte vagyok,...

Az anorexia ellentéte vagyok, érint ez így még vkit? Leírom a "tüneteket".

Figyelt kérdés
Szóval az anorexiások ugye kövérnek hiszik magukat és ezért nem esznek és vékonyak. Én vékonynak hiszem magam, eszem jóval többet a kelleténél, de amikor készülnek rólam fényképek a barátaimmal, mindig teljesen kiborulok, hogy ez nem én vagyok. Rájöttem a valóságra, hogy nem véletlenül nem tetszem senkinek, mert hiába a tükörben vékonynak látom magam, a fényképen látom a valóságot hogy borzasztóan elhízott vagyok. Volt vkivel már ilyen? Egy elkeseredett 26 éves lány...
2012. dec. 12. 15:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Ne irigyeld, ugyanolyan rossz lehet, mint az anorexia. Semmilyen probléma sem jó, nem kell lenézni a másik gondját!
2012. dec. 12. 18:09
 12/26 anonim ***** válasza:
Ez hol gond? En nem latom problemanak azt hogy valaki elegedett magaval ha tukorbe nez...azt hivjak normalisnak... en legalabbis elegedett voltam a tukorben magammal a betegsegem elott es boldog voltam most pedig mar hiaba fogyok akarmennyit sosem eleg...es nem vagyok boldog
2012. dec. 12. 18:12
 13/26 anonim ***** válasza:
Ezzel az a gond, kedves rosszindulatú válaszolók, hogy a beteg mindig szépnek és vékonynak látja magát, közben nagyon meghízik (akár a kóros elhízásig is eljut), ami különböző (pl. szív és érrendszeri) problémákhoz vezethet. Az egészséges ember látja, hogy hízik és tesz ellene (sportol, diétázik), azonban a beteg ember azt gondolja, hogy ő átlagos/vékony, ehet amennyit akar, nem kell sokat edzenie, így is tökéletes az alakja.
2012. dec. 12. 18:26
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Vekem is ez volt. 100 kg felett voltam es en teljesen biztos voltam benne, hogy ez meg elmegy, nem is olyan veszes. Es halalosan meg voltam sertödve, ha valaki valamilyen formaban szoba hozta, hogy mennyire meg is vagyok hizva. Egyböl arra gondoltam, hogy jo-jo, van rajtam egy kis plusz, de ne csinaljunk mar ugy, mintha olyan nagyon elhizott lennek. Viszont kepeket nem hagytam, hogy csinaljanak rolam, egyszerüen nem ertettem, hogy az a szep lany, akit a tükörben latok, hol van? Nem lehetek akkora, mint a kepeken, inkabb ne is lassam, senkinek nem hagytam, hogy kepeket csinaljon rolam, meg az arcomrol sem, mert a fejem is sokkal nagyobb a kepeken. Kivagtam egyböl a cimkeket a ruhakbol (a ruhavasarlason is meg voltam sertödve. Mi az, hogy nincs a meretemben ruha? Jo-jo, hogy dagi vagyok, de ennyire azert nem veszes, masok megis hol vesznekruhat??).

Azota közel 30 kilot fogytam, ez meg nem a vege. De a lenyeg, hogy az agyam mennyire becsapott: most 30 kiloval könnyebben vagyok kb akkora a kepeken, amilyennek lattam magam több, mint 100 kilosan.

2012. dec. 12. 18:34
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez van velem... Jó érzés, elégedett vagyok magammal amikor a tükörbe nézek.

A negatív része az, hogy lebeszélem magam a fogyókúráról, mert "ez még elmegy", "dögösen husis", aztán egy-egy gyenge pillanatomban rájövök hogy 15 kilóval kéne könnyebbnek lennem ahhoz hogy normális legyek. Hát ez gáz... A képekről ne is beszéljük, egyszerűen utálom.

Van valami tervetek, fogadalmatok a jövőévre vonatkozóan?

Én le akarom adni ezt a felesleget, de már most érzem hogy nem fogom..

L20

2012. dec. 12. 18:38
 16/26 A kérdező kommentje:
Aki sokat írt magáról eskü ugyan ez van velem...a fényképeket ne csinálják rólam mert azon úgy sem én vagyok, ki ez a dagadt ocsmány ember rajta, akinek olyan a feje mint egy cipó...egyáltalán nem foglalkoztam, en gem mindig arra tanítottak hogy a kép kövérít...nem véletlen mert anyukám is ebben szenvedett...de amikor észrevettem egy esemény után hogy eddig hiába nem foglalkoztam vele, rá kell döbbennem hogy mindenki olyan a képeken mint a valóságban, sőt még jobb is, és ott állunk egymás mellett, akkor mégis igaz ez a kép...borzasztóan fájdalmas volt elfogadni, sokat leadtam, mindenki dícsért, szinte ismeretlen ismerősök is, elbíztam magam és újra meghíztam, és megint ott tartok, hogy ez a bajom, mert a lefogyott kép él bennem és újra kövér vagyok, ma jöttem rá.
2012. dec. 12. 20:03
 17/26 A kérdező kommentje:
Ja és a környezetem szerint tökéletes az alakom, az egyetlen amiből tudom hogy baj van, hogy a férfiak a hátuk közepére sem kívánnak, egyáltalán nem néznek meg az utcán akár milyen ruhában vagyok és a fényképek. És ez a 2 nyom a legtöbbet a latba afelé hogy tudjam hogy baj van.
2012. dec. 12. 20:11
 18/26 anonim ***** válasza:

Ez nagyon durva :) en irtam, hogy leadtam mar 30 kilot. Van meg hatra 10, max 15. Viszont mindenki mondja mar, hogy eleg, mar tök jo, mekkora dolog, amit csinaltam, mindenkit sokkol, ha meghallja, hogy mennyit leadtam, meg honnan akarok meg fogyni (tenyleg van meg honnan, 74 kg vagyok, 170 centi), pont tegnap mondtak ketten is, hogy ennel vekonyabb mar ne legyek, most pont jo. Erre folyamatosan elrontom a kajalalast. 3 nap megy, aztan egy este nem, 2 nap megy, aztan 3 nem, össze-vissza. Ugyanazzal az etrenddel, amivel januar ota fogyok, tehat nem koplalas, nem megvonok magamtol mindent es ezert jön ram. Hanem pontosan azert, amit mondasz, elbiztam magam, az egosita enem szeretne velük nekik hinni, de ez pontosan az az enem, aki nem latta, hogy több, mint 40 kilo felelseg van rajtam, ez akarja most velem elhitetni, hogy ez mar eleg. Most probalom összeszedni magam, mert nem eleg, tudom jol, hogy nem eleg, de ujra le kell gyöznöm önmagam, mint az elejen..

(esküszöm, mintha en irtam volna az egeszet, en is 26 eves vagyok, mintha magammal beszelgetnek :) )

2012. dec. 12. 20:26
 19/26 anonim ***** válasza:

18-as! Én is így vagyok vele!

15 kilót adtam le, nagyon-nagyon elégedett voltam! Annyira, hogy vissza is jött három nyár óta. :(

Most azon dolgozom, hogy sikerüljön újra leadnom ezeket a kilókat, és megtartani az eredményt!

2012. dec. 12. 20:41
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy vagyok vele, mintha én írtam volna.. Elég magas vagyok, és régen 110 kiló voltam, de gondoltam, hogy a magasságom miatt nem gáz, meg biztos genetikailag izmosabb vagyok, meg nehéz csontú, meg milyen hosszú a hajam, meg ki tudja még mi, és simán vékonynak láttam magam, mert elméletben levontam ezeket a kilókat, és a tükörben egy normál alkatú nőt láttam. Arányos voltam különben, arányosan nagydarab, ha pár számmal kisebb lettem volna, vagy nem ilyen magas (185 centi), még elment volna.. Csak a tükörben egyedül álltam, és láttam, hogy van kis derekam, nem gáz, a combom is arányos magamhoz, jó ott a kis úszógumi - "van mit fogni egy nőn, az a jó". Fényképeken az NDK-s úszónő esete a kislányok mellett. Nem is hittem el. Én is kerültem a fényképezkedést. Meg szintén nem hittem el, hogy mi az, hogy nincs ruha a méretemben, miért csak az anorexiásoknak gyártanak nadrágot (ezt hittem a 46os nadrágra is, hogy azt kis nőkre csinálják), nekem 48as kellett volna minimum, dühös voltam. Pólókból simán magamraerőltettem M-eseket is, mondván mit nekem XL, XXLes. Jó bénán néztem ki így utólag visszagondolva. Amúgy rengeteget fogytam és izmosodtam, és az adta meg hozzá a löketet, hogy mindenki elfordult tőlem, annyi mindenben becsaptam már magam a végére, gondolom ez az élet több területén is előjött, hogy mennyivel jobbnak hiszem magam, mint amilyen vagyok (egy szar). Totál egyedül maradtam, és akkor határoztam el, és dühből kezdtem el fogyózni, meg edzeni, 4 éve kezdtem, és most vagyok 73 kiló, ami tűrhető a magasságomhoz, de lenne még honnan fogyni. Kicsit az ellentéte lettem, hogy most aztán nagyon kövérnek látom magam, és ha egy fényképen kisebb vagyok, mint a csinosnak gondolt XY, azt gondolom, optikai becsapás. Arányaimban ugyanaz vagyok, csak sokkal kisebben, gondolom ez sem segít. Nehéz elfogadni az új testképet. De ahogy a testem változott, úgy lelkileg is csomó terhet leadtam, és nem ámítom magam (remélem).
2012. dec. 12. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!