Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjem el az életmód...

Hogyan kezdjem el az életmód váltást?

Figyelt kérdés

életmódot szeretnék váltani, csak nem tudom hogy fogjak hozzá.

min változtassak, miket egyek illetve miket ne.

kérlek segítsetek! HELP!!!

2012. dec. 7. 06:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem tudjuk megmondani, mert nem ismerjük a jelenlegi helyzeted, körülményeidet.

Fogyni szeretnél-e, vagy csak egészségesebben élni? Mondjuk szerintem mindkét esetben jó ötlet, ha mától kezdve két hétig mindent felírsz, hogy mit ettél. Nem muszálj pontosan lemérni, elég, ha azt írod, hogy "tökfőzelék 1 tányér, fasírt 2 db". Ez önmagában is csökkenti az étkezések közötti elnassolt dolgokat, ha lenne ilyen gondod. Utána ezt tekintheted egy "baseline"-nak, és ehhez képest tűzhetsz ki célokat: mondjuk, hogy a jövő héten minden nap 1 pohárral többet iszol, vagy minden ebéd előtt vagy után eszel egy fél almát stb.

A másik fontos a mozgás. Milyen sportot szeretsz?

2012. dec. 7. 08:21
 2/5 anonim ***** válasza:
kezdésnek pl jó ha elhagyod a cukros sütiket, cukros üdítőket, és a fehérlisztes dolgokat. Ezek egyik diétába se férnek bele azthiszem
2012. dec. 7. 09:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem vesztek legközelebbi vásárlásnál kenyeret, lisztes-cukros dolgokat, tejtermékeket. Azt hiszem mindent leírtam.. tej, gabona, cukor.. igen.

Hogy ez mennyi problémát meg tudna oldani.. és csak annyit kell tenni hozzá, hogy kevesebbet kell tenni. Nem nyújtom ki a karom a kenyerek felé. Nem nézelődök a joghurtos hűtő előtt, nem emelem le a kiló cukrot, az édességeket. Sokkal gyorsabb lesz a vásárlás. Nem kell cukros-lisztes sütik, csokik stb. előtt nézelődni, azon gondolkozni hogy mi éri meg az egészségünket.. és még drágák is.. :))

2012. dec. 7. 09:52
 4/5 A kérdező kommentje:

első komizó: a mozgással nincsenek gondok, ugyanis verseny sportoló vagyok és heti 5x van edzésem (1,5 óra) emellett heti 5x tesi órám.

ja és köszi a válaszokat

2012. dec. 7. 15:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Fokozatosan hagyd el az egészségtelen dolgokat (liszt, cukor, tejtermék) és vezesd be az egészségeseket (zöldség, gyümölcs, hús, magvak). Azzal kezd, amitől a legegyszerűbb megválnod. Ha például megszokásból iszod a cukros üdítőket, mert az van a hűtőben, akkor figyelj rá, hogy holnaptól inkább vizet igyál. Vagy este a TV előtt popcorn helyett pisztáciát rágcsálj és minden szendvicsedhez egyél meg egy zöldséget. Aztán lehet fokozni, ha ez már megy.
2012. dec. 7. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!