Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit ehetek és mit nem?

Mit ehetek és mit nem?

Figyelt kérdés
162cm és 56kg vagyok. Nagyon szeretnék lefogyni 6kg. Mi az amit egyeltalán nem lehet enni? Meg ilyen kor mennyivel jobb a rozskenyér? És a sok gyümölcs nem hízlal? :)
2012. dec. 1. 10:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azt a tagadhatatlanul hatékony és egészség centrikus álláspontot képviselem, hogy a megbetegítő ételeket erősen nem ajánlott fogyasztani, de mindenképpen ismerjük meg őket és törekedjünk a ritka, alkalmi fogyasztásra (vagy teljes elhagyásra).

A rozskenyérre kérdeztél, aminek az élettani hatása teljesen megegyezik a sima fehér kenyérével, amit ugye 'hizlalónak' és 'egészségtelennek' titulálnak. A rozskenyérről egy ok miatt terjedt el, hogy jobb. Mivel sok rost van benne, a gabona külső héja (vegyszerekkel, penésszel együtt) teljes kiőrlés miatt belekerül, és elhanyagolható mértékkel de lassabban emeli meg a vércukorszintünket. Így a drágább termék kapott egy olyan marketinget, ami a gyorsan felszívódó, hizlaló és káros keményítővel szemben LASSAN FELSZÍVÓDÓ, és kíméletes, egészséges, fogyást segítőnek állította be. Ennek van tudományos alapja is? Nincs. Legalább annyira nincs, mint a zsír kerülésnek, a koleszterin mítosznak.

Én zöldségeket eszem kenyér helyett, olyan húsokkal amit éppen készítek, veszek.. A sok gyümölccsel is mértéket kellene tartani, mert nincs szükségünk sok gyümölcscukorra, és manapság (nem a sok gyümölcsfogyasztás, hanem a feldolgozott élelmiszerek miatt) a gyümölcscukor egy nagyon komoly szerepet tölt be a világon söprő elhízás, cukorbetegség (közvetetten a szívbetegség) hullámban. A sok gyümölcscukor növeli az inzulin rezisztenciát, ami az elhízás és cukorbetegség kialakulását alapozza napról napra. Főleg fogyás alatt, napi 1-2 almánál nincs több gyümölcsre szükségünk. Orvosilag ez az ajánlás nem 1-2, hanem 1 (alma tömege nélkül, körül-belül). Alacsony cukortartalmú gyümölcsből (citruszfélék) többet fogyaszthatunk.

Mégis az egészséges, de akár a beteg ember táplálkozásában a gabonák és a tejtermékek elhagyása bír a legnagyobb prioritással. Ennek nagyon nagy fontossága van!

[link]

[link]

[link]

2012. dec. 1. 11:15
 2/5 30BananasADay ***** válasza:

Vigyázz a gyümölcs nagyon hízlal...

Na jó, komolyra fordítva a szót, nem, a gyümölcstől nem fogsz elhízni.Én pont az ellenkezőjét vallom, mint kedves művész-barátom.

Úgy tartom hogy a szervezetet meg kell tanítani nagy mennyiségű energia elégetésére minél kevesebb felesleges és káros anyag bevitele nélkül.

Nem fogok itt papolni.. ha feszes segget akarsz sokat kell mozogni, nincs varázspálca amitől hajj, de jó lesz azonnal.Enni kell, sokat és szénhidrátot a felesleges zsír és fehérje helyett(no azért nem mindegy miből!).Minél többet éhezteted magad annál jobban megtanulja a szervezeted elraktározni a kalóriákat.Én kb 4ezer kalóriát égethetek el naponta és csak 25 percet futok/nap.Az első pár nap mikor étrendet váltottam igen, felszedtem egy kilót, azóta lement 4 és csak zsírból, úgy hogy 3ezer kalória fölött ettem.

Ha tudsz angolul itt mindent megtalálsz : youtube -> Freelee

Carb up, get moving. :D

2012. dec. 1. 12:08
 3/5 anonim ***** válasza:
2012. dec. 1. 12:20
 4/5 anonim ***** válasza:
2012. dec. 1. 12:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válszokat :) :D
2012. dec. 2. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!