Rizs + Burgonya diéta, vélemények?
Az a baj, hogy kis községben -falun lakok, és a boltban nálunk szinte semmit nem lehet kapni. Gondolok az egészséges dolgokra. Pl. túró csak félzsíros, natur joghurt nuku, teljeskiörlésü dolgokról nem is beszélve...
Havonta egyszer, max kétszer megyünk nagybevásárolni, és a romlandó dolgokat hiába veszem meg...
Még friss husok is alig vannak...
A zöldséges bezár mire haza érek, max szombaton jutok oda.
Ilyen dolgok miatt nézem az egyszerűbb diétákat.
A megoldás egyszerű: mozogj!
Bár én budapesti vagyok, de anyagilag nem vagyok topon, de napi 1-1,5 óra mozgással, akár otthon DVD-re, helyre lehet tenni magad! Nem baj az se, ha kevesebb, de akkor sűrűbben iktasd be és keményebb legyen, ne egy lány ugri-bugri.
Egyél, ami van, nagyjából azért figyelj oda rá, és nem lesz gond.
- 11 kilónál járok, anno már 20-at leadtam, csak én hülye abbahagytam a mozgást és nem folytattam a maradék kilók gyilkolását.
"Rizs + Burgonya diéta"
Az év vicce.
Tehát zabáld csak azt, amit a legkevésbé kéne.
Ennyi erővel lehetne csinálni Zserbó diétát is, ahol egész nap csak zserbót zabálsz, még a segged sem kell megemelni, és két alatt máris 10 kg-t fogysz.
K*rva reális, nem?
Jópofa egy dolog ez!
Pont azzal a két étellel lehetne fogyni, amitől a lányom a diétája alatt el volt tiltva? Nem adnék sok hitelt ennek a diétának...
Ennyire semmi ismeretünk nincsen? Igazából a Kérdezőt valami bank vagy akármi úgy csőbe fogja húzni, de legalább a táplálkozását most tegyük rendbe.
1 fontos dolgot tudni kell, az emberi test nem a nagy mennyiségű keményítő fogyasztására lett kitalálva. A rizs és a burgonya keményítőforrások. Olcsók, rossz minőségűek, bár nem rosszabbak mint a túró.
Az ilyen rossz minőségű, nem megfelelő "üzemanyagok", táplálékok olyan betegségek kialakulásához vezetnek, mint az elhízás. A civilizációs betegségek sorában ez csak egyetlen egy kis építő kocka, bár sok betegség kockázatát megemeli.
A keményítő, cukrok és a tejtermékek (az egészségesnek csúfolt túró is) katasztrofális hatással bírnak a vércukor szabályozásunkra. Ez önmagában összefüggésben van az elhízással.
A rizsről ezen kívül sok rosszat nem lehet mondani, jobban belemélyedve lenne mit, de ez semmi a burgonyához képest. A krumpli már a méreganyag tartalma miatt sem lenne fogyasztható. A benne lévő lektinek és szaponinok olyan bélkárosodást okoznak (és ÁBSZ-t) átjutva a bélfalon pedig különböző szervi problémákat, gyulladásokat, hogy nem szabadna engedélyezni a fogyasztását.
Az ember hús és alacsony szénhidráttartalmú zöldségek fogyasztásához alkalmazkodott, első sorban tengeri halakhoz, de megfelelőek mindenféle állatok. A magas ch tartalmú, rostos, glutén és lektin tartalmú mindenféle gabonák más állatoknak ugyan táplálékai lehetnek, de számunkra mérgezők.
Az egészséges - és akár fogyós, hiszen az egészséges emberi test karcsú - táplálkozás alapját adják húsok, halak, tojás, zöldségek, kisebb mennyiségben tartalmazzon gyümölcsöket és olajos magvakat. A gyümölcsök mennyisége vita tárgyát képezni, a sok gyümölcs legfeljebb lassítja vagy akadályozza a fogyást, kevesebbeknél jelent komoly problémát a túl sok gyümölcscukor. Ám bár a mai cukorbetegekkel, inzulin rezisztensekkel teli világban egy okos orvos nem ajánl sok gyümölcsöt (gyümölcscukrot), én ezt logikusnak és követendőnek tartom.
9-es. Te el vagy tájolva. A rizs (és néhány egyéb gabona) csak a hüvelyesekkel tud az emberben teljes fehérjeláncot felépíteni.
Olyan mintha egy 1950-es cikkből másoltál volna részletet.
Nagyon sok a táplálkozással kapcsolatos tévhit.
A barna rizs az egyik legegészségesebb gabona a világon.
A napi szintű hús vagy egyéb állati eredetű termék fogyasztása senkinek nem ajánlott.
Mit tartalmaznak a rákos betegeknek előírt olyan étrendek amiken élve 100%-ban meggyógyultak a betegek (míg kemoval élők csak 6%-ban gyógyulnak)? Semmi állati eredetű, maximum kevés joghurt, bio zöldség, gyümölcs, kása és még sorolhatnám de teljesen felesleges lenne mert annyira sok a tévhit hogy nem lehet egy hozzászólással eloszlatni. Nem csak betegségekre jellemzően hanem akár fogyásra.
A gyümölcscukor csak magas vérzsírszint mellett probléma. A cukorbetegség alapja sem a cukor, hanem a magas vérzsírszint, ugyanis zsírdús étrenden élők vérében a zsír a sejtfal köré rakódik és nem tud kiürülni a szervezetből legalább 2 napig. Erre cukor tartalmú ételt fogyasztva a vérben a cukorszint megemelkedik, mivel a sejtek nem tudják elszállítani a rájuk rakódott zsír miatt.
Rengeteg tudnék erről írni de nem teszem mert úgyis jön valami nagyokos aki részinfokra támaszkodva mond tanácsokat.
Ajánlom a Kína tanulmányt. A nyersételes könyvek közül a 80/10/10 az egyik legjobb, de a Kína tanulmány minden háztartásban ott kellene legyen. De sok jó könyv van.
Alapjaiban fogja megrengetni az orvostudományt. Mivel 8 millió emberen végeztek kutatásokat mindenféle szokásukat vizsgálták - nem csak táplálkozást. és ilyen nagy számnál nem lehet azt mondani hogy az eredmények véletlenszerűek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!