Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Rizs + Burgonya diéta, vélemén...

Rizs + Burgonya diéta, vélemények?

Figyelt kérdés
A Femina.hu olvastam, de most nem tudom belinkelni, mert mobilon vagyok.

2012. nov. 27. 10:04
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Mobilos oldal: [link]
2012. nov. 27. 10:11
 2/15 anonim válasza:
100%
Az, hogy ezek a fogyj pár nap alatt jó sokat diéták mind semmit nem érnek. Önmagában a diéták nem érnek semmit. Lefogysz ( már ha lefogysz, bár ettől szerintem nem) de aztán visszaállsz a saját kis étkezésedre és visszahízol mindent. Kimehetnének már ezek a divatból. ÉLETMÓDVÁLTÁS! Nem írok tippeket, hogy hogyan mert mindenkinek megvan a saját módszere, valaki úgyis nagyon jól fogja tudni és pofátlanul ellentmondást nem tűrően úgyis leírja ide. Úgyhogy majd okulj:)
2012. nov. 27. 11:10
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a femináról van véleményem. Ne foglalkozz azzal, amit ott írnak!
2012. nov. 27. 11:11
 4/15 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy kis községben -falun lakok, és a boltban nálunk szinte semmit nem lehet kapni. Gondolok az egészséges dolgokra. Pl. túró csak félzsíros, natur joghurt nuku, teljeskiörlésü dolgokról nem is beszélve...

Havonta egyszer, max kétszer megyünk nagybevásárolni, és a romlandó dolgokat hiába veszem meg...

Még friss husok is alig vannak...

A zöldséges bezár mire haza érek, max szombaton jutok oda.

Ilyen dolgok miatt nézem az egyszerűbb diétákat.

2012. nov. 27. 11:26
 5/15 anonim ***** válasza:

A megoldás egyszerű: mozogj!

Bár én budapesti vagyok, de anyagilag nem vagyok topon, de napi 1-1,5 óra mozgással, akár otthon DVD-re, helyre lehet tenni magad! Nem baj az se, ha kevesebb, de akkor sűrűbben iktasd be és keményebb legyen, ne egy lány ugri-bugri.

Egyél, ami van, nagyjából azért figyelj oda rá, és nem lesz gond.

- 11 kilónál járok, anno már 20-at leadtam, csak én hülye abbahagytam a mozgást és nem folytattam a maradék kilók gyilkolását.

2012. nov. 27. 11:42
 6/15 anonim ***** válasza:
47%

"Rizs + Burgonya diéta"

Az év vicce.

Tehát zabáld csak azt, amit a legkevésbé kéne.

Ennyi erővel lehetne csinálni Zserbó diétát is, ahol egész nap csak zserbót zabálsz, még a segged sem kell megemelni, és két alatt máris 10 kg-t fogysz.

K*rva reális, nem?

2012. nov. 27. 12:15
 7/15 klopusz ***** válasza:

Jópofa egy dolog ez!

Pont azzal a két étellel lehetne fogyni, amitől a lányom a diétája alatt el volt tiltva? Nem adnék sok hitelt ennek a diétának...

2012. nov. 27. 12:45
 8/15 anonim ***** válasza:
A rizs és burgonya jó, de nem kell semmire sem esküdni. Van annyiféle diéta pedig az egyszerű módszer a legjobb: minél több nyers gyümölcs, zöldség és kevesebb cukros és finomított dolog. A rizs - főleg a barna rizs kimondottan jó kúrákhoz (pl zöldségraguval). Hajdina is ez a kategória. És elkerülni a bő olajban sütést.
2012. nov. 27. 13:28
 9/15 anonim ***** válasza:
28%

Ennyire semmi ismeretünk nincsen? Igazából a Kérdezőt valami bank vagy akármi úgy csőbe fogja húzni, de legalább a táplálkozását most tegyük rendbe.

1 fontos dolgot tudni kell, az emberi test nem a nagy mennyiségű keményítő fogyasztására lett kitalálva. A rizs és a burgonya keményítőforrások. Olcsók, rossz minőségűek, bár nem rosszabbak mint a túró.

Az ilyen rossz minőségű, nem megfelelő "üzemanyagok", táplálékok olyan betegségek kialakulásához vezetnek, mint az elhízás. A civilizációs betegségek sorában ez csak egyetlen egy kis építő kocka, bár sok betegség kockázatát megemeli.

A keményítő, cukrok és a tejtermékek (az egészségesnek csúfolt túró is) katasztrofális hatással bírnak a vércukor szabályozásunkra. Ez önmagában összefüggésben van az elhízással.

A rizsről ezen kívül sok rosszat nem lehet mondani, jobban belemélyedve lenne mit, de ez semmi a burgonyához képest. A krumpli már a méreganyag tartalma miatt sem lenne fogyasztható. A benne lévő lektinek és szaponinok olyan bélkárosodást okoznak (és ÁBSZ-t) átjutva a bélfalon pedig különböző szervi problémákat, gyulladásokat, hogy nem szabadna engedélyezni a fogyasztását.

Az ember hús és alacsony szénhidráttartalmú zöldségek fogyasztásához alkalmazkodott, első sorban tengeri halakhoz, de megfelelőek mindenféle állatok. A magas ch tartalmú, rostos, glutén és lektin tartalmú mindenféle gabonák más állatoknak ugyan táplálékai lehetnek, de számunkra mérgezők.

Az egészséges - és akár fogyós, hiszen az egészséges emberi test karcsú - táplálkozás alapját adják húsok, halak, tojás, zöldségek, kisebb mennyiségben tartalmazzon gyümölcsöket és olajos magvakat. A gyümölcsök mennyisége vita tárgyát képezni, a sok gyümölcs legfeljebb lassítja vagy akadályozza a fogyást, kevesebbeknél jelent komoly problémát a túl sok gyümölcscukor. Ám bár a mai cukorbetegekkel, inzulin rezisztensekkel teli világban egy okos orvos nem ajánl sok gyümölcsöt (gyümölcscukrot), én ezt logikusnak és követendőnek tartom.

2012. nov. 27. 16:25
 10/15 anonim ***** válasza:

9-es. Te el vagy tájolva. A rizs (és néhány egyéb gabona) csak a hüvelyesekkel tud az emberben teljes fehérjeláncot felépíteni.

Olyan mintha egy 1950-es cikkből másoltál volna részletet.

Nagyon sok a táplálkozással kapcsolatos tévhit.

A barna rizs az egyik legegészségesebb gabona a világon.

A napi szintű hús vagy egyéb állati eredetű termék fogyasztása senkinek nem ajánlott.

Mit tartalmaznak a rákos betegeknek előírt olyan étrendek amiken élve 100%-ban meggyógyultak a betegek (míg kemoval élők csak 6%-ban gyógyulnak)? Semmi állati eredetű, maximum kevés joghurt, bio zöldség, gyümölcs, kása és még sorolhatnám de teljesen felesleges lenne mert annyira sok a tévhit hogy nem lehet egy hozzászólással eloszlatni. Nem csak betegségekre jellemzően hanem akár fogyásra.

A gyümölcscukor csak magas vérzsírszint mellett probléma. A cukorbetegség alapja sem a cukor, hanem a magas vérzsírszint, ugyanis zsírdús étrenden élők vérében a zsír a sejtfal köré rakódik és nem tud kiürülni a szervezetből legalább 2 napig. Erre cukor tartalmú ételt fogyasztva a vérben a cukorszint megemelkedik, mivel a sejtek nem tudják elszállítani a rájuk rakódott zsír miatt.

Rengeteg tudnék erről írni de nem teszem mert úgyis jön valami nagyokos aki részinfokra támaszkodva mond tanácsokat.

Ajánlom a Kína tanulmányt. A nyersételes könyvek közül a 80/10/10 az egyik legjobb, de a Kína tanulmány minden háztartásban ott kellene legyen. De sok jó könyv van.

Alapjaiban fogja megrengetni az orvostudományt. Mivel 8 millió emberen végeztek kutatásokat mindenféle szokásukat vizsgálták - nem csak táplálkozást. és ilyen nagy számnál nem lehet azt mondani hogy az eredmények véletlenszerűek

2012. nov. 27. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!