Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Minden nap keményen edzek,...

Minden nap keményen edzek, mégsem fogyok soha. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már 10 éve sportolok, minden nap vannak edzéseim, ami alatt futás, erősítés és lazítás is van (meg természetesen a labdajáték), viszont van kb 6-7 kg feleslegem. Elég kínos úgy bemenni egy öltözőbe, hogy rajtad kívül mindenki szálkás.

Egészségesen étkezem, rengeteteg gyümölcsöt-zöldséget eszek, húst és tejterméket is. emellett meg ugye nagyon sokat mozgok.

21 éves vagyok, 180 cm magas, 74 kg. Tudom, hogy ez nem nagy felesleg, de nekem fontos volna, ha kb. 6-7 kg-mal kevesebb lennék.

Van esetleg tippetek, mitől tudnék fogyni? elhagyjak az étrendemből esetleg? (este 6 után már csak gyümölcsöt eszek).

Köszi előre is!

2012. nov. 16. 12:53
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Akkor az volna a megoldás, ha minden reggel csinálnék magamnak mondjuk egy adag salátát egész napra a menza helyett? Bár attól tartok, hogy az nem elég reggeltől estig, na meg estére már nem is szívesen enném meg.

Nem tudtam, hogy a joghurt akár vissza is üthet ebből a szempontból, azt hittem, hogy kifejezetten jó.

Egyébként teljesen egészséges vagyok, a vércukorszintem is teljesen rendben van.

HA tészta helyett esetenként mondjuk rizst ennék, az javíthatna a helyzeten?

köszi az eddigi válaszokat!

2012. nov. 16. 15:09
 12/24 RhisiartK válasza:
Szerintem figyelj a zsírbetilre, a szén-hidrát és fehérje legyen elegendő. Amit írtál abban szerintem a zsír elég sok. Pl. téliszalámi és sajt elég sokat tartalmazhat a gyros is szintén, a menzán pedig nem hiszem, hogy diétásan főznének. Ezenfelül edzések előtt, után vagy szabadidőben 1-2 zsírégető gyakorlatot végezhetsz azon a testrészen ahol szerinted felesleg van, illetve ez segít elégetni a felesleges szén-hidrátot is, mielőtt zsírként raktározódna.
2012. nov. 16. 15:12
 13/24 RhisiartK válasza:
47%
Ezenkívül érdemes figyelni a kalóbevitel százalékos megsztására. A bevitt kalóri max. 30%-a legyen zsír, 50-60% szén-hidrát, 10-20% fehérje. Grammokban ezt nehezebb megmondani, de kb. 1 gr fehérje vagy szén-hidrát = 4kcal, 1 gr zsír = 9 kcal. A diétás könyvek, írások mindig a kalóriacsökkentést ajánlják. Edzésekhez viszont elengedhetetlen a sok szén-hidrát. A joghurttal nincs semmi baj szerintem, illetve a rizs és a tészta szinte ugyanolyan.
2012. nov. 16. 15:19
 14/24 anonim ***** válasza:

a joghurt az édesség,cukor.

sok gyümölcs,cukor,diéta-3 hónap kb-alatt multivitamin menjen helyette.

az egész napos zöldség megintcsak buta ötlet,nincs benne fehérje,amire az egész diéta épül,plusz a legelemibb,legnélkülözhetetlenebb tápanyag és nem is hizlal még a sok sem.

tészta vagy rizs-mind a kettő szénhidrát,amikor neked a szénhidrát bevitel csökkentésén kellene agyalnod.

ezt az étrendet elkezdheted-

[link]

2012. nov. 17. 00:36
 15/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Az edzések mellett nem tudom, mennyire tartható egy szűk diéta, azért nem biztos, hogy a csirkemell, mint egyetlen "főétel" elég lenne, de megpróbálok alakítani az étrendemen.

Egyébként rengeteg felülést csinálok minden típusból, hogy ne legyek "immunis" a feladatokra.

2012. nov. 17. 15:19
 16/24 anonim ***** válasza:

nem vágom hol lenne szűk diéta az amit ajánlottam.

ez a tartható meg?

ilyen nincs.

vagy csinálod vagy nem.

gondolom az elkészítése az ahol a lustaság leginkább kiütközhet.

a has edzése meg nem kompetens a témában.

az egy erősítő gyakorlat,de a cal igénye szinte semmi.

2012. nov. 17. 15:25
 17/24 RhisiartK válasza:

Testépítőknek 40% fehérje, 40% szén-hidrát, 20% zsír, átlag embereknek, akik nem profi testépítők, 12% fehérje, 58% szén-hidrát, és 30% zsír az ajánlott étrend megoszlása.

Szén-hidrátot aerob edzés után érdemes fogyasztani és így a szervezet az elvesztett energia pótlására használja fel és nem raktározza el. Az anaerob edzések napján/után pedig fehérjére van szükség, amit az izomszövet regenerálódására, növekedésére használja a szervezet majd.

Az éhezés nem jó, mert akkor az elvesztett testtömeg 60% izom és mindössze 40% zsír. Hogy mennyi kalóriára van szükség azt csakis próbálkozások útján tudhatod meg. Kiszámolod pl. internetes táblázatok alapján a napi kalóriabeviteled most. Ennek alapján csökkenteni kell a bevitelt és/vagy növelni az aerob edzések idejét. Amire figyelj oda:

1. Továbbra is fogyasztani kell elegendő fehérjét. (min 1 gr/tskg)

2. Kevesebb zsírt kell fogyasztani

3. Annyi szén-hidrát kell, amennyit el is égetsz aznap

4. Aerob edzések legalább heti 4-5 alkalommal legyen vagy 60 percnyi

5. Amire még figyelj. Ha hetente több mint 1 kilót fogyunk, akkor valószínűleg izmot is veszítünk, nem csak zsírt.

6. Addig csökkentsük a kalóriabevitelt, amíg nem tapasztalunk súlycsökkenést. Azután maradjon végig ezen a szinten, amíg csökken a testsúlyunk.

7. Vitamin- és ásványianyag-kiegészítőket fogyaszthatunk, hogy ne legyen hiány.

Ám vigyázz! A csökkentett szén-hidrát bevitelre figyelni kell nehogy túl kevés legyen. A szén-hidrát túlzott megvonása dehidratációval jár, vagyis könnyű összetéveszteni a testzsír vesztéssel.

A fenti információk Arnold Schwarzenegger: A testépítés nagy enciklopédiája c. könyvből van, a zsírleadásos diéta részből.

2012. nov. 17. 20:54
 18/24 A kérdező kommentje:

Kedves A Kedves Ember!

A lustaság, hidd el, nem ütközik ki, erről szó sincs.

A has edzése pedig számomra igazán kompetens abból a szempontból, hogy a fogyást nem egyszerű diétával, "otthon ülve" képzelem el. Egyébként nagyon köszönöm az ajánlott diétát, nagyon hasznos.

Kedves RhisiartK!

Köszönöm szépen, nagyon sok új, hasznos információt kaptam, oda fogok figyelni ezentúl!

2012. nov. 19. 14:52
 19/24 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, nagyjából 2-3 hete keményebben edzek és az étkezésre is odafigyelek, és észrevehetően kezdenek nagyok lenni a nadrájaim hasban:))
2012. nov. 25. 10:35
 20/24 RhisiartK válasza:
Csak így tovább! :)
2012. nov. 25. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!