Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehetséges ezt elérni?...

Hogyan lehetséges ezt elérni? (Nem a szokványos diéta kérdés)

Figyelt kérdés

167 cm magas lány vagyok, 22 éves.

Korábban mindig 57-58 kg voltam, 3 éve viszont 74-re híztam. Jelenleg 68 vagyok. Jó ideje stagnál a súlyom, nem megy le több.

Életemben egyszer végre szeretnék nem csak lefogyni, hanem feszes, szálkás testet, amiért bármit megtennék táplálkozásban és edzésben egyaránt. De nem tudom hogyan valósítsam meg.

Ebben kellene a segítség.

Mivel egész nap olyan tevékenységet végzek, amihez kell az energia, illetve napi 1-1,5 órát sportolok, nem élhetek joghurtocskákon és nem is egészséges.

Ért ehhez valaki? Segítsetek! Köszi!

2012. okt. 24. 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Szálkásító diéta: 2 ttkg szénhidrát, 4 ttkg fehérje. Így fog a fogyás zsírból történni, nem izomból. Heti 0,5-1 kg fogyás a normális tempó. Ha nem vagy elég formás, akkor pakolj magadra izmot. Ehhez tömegnövelő étrend kell(2-3 ttkg fehérje és 5-6 ttkg szénhidrát)+ súlyzós edzés.
2012. okt. 24. 19:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Ja, és egyszerre izmot növelni és szálkásítani nem lehet.
2012. okt. 24. 19:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Sokallom én az itt emlegetett értékeket!

Én 1 g / ttkg CH-val és 2 g / ttkg fehérjével diétázom, de a fehérje nem is mindig jön össze még az esti turmixommal se.

Egy nőnek még tömegeléskor se kell 5-6g CH / ttkg mert nagyon zsírosodni fog akármennyit edz is.

2012. okt. 24. 19:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is 3-3,5 g/ttkg ch, annál töbet ne...
2012. okt. 24. 20:03
 5/8 A kérdező kommentje:

Na akkor mot mi legyen? Ki tud érdemleges információt adni?

Másik dolog. Mit vihetnék enni, ha nem tudok főzni, kolis vagyok, de ennem is kell, mert sportsuliba járok, elég sok tesim van. Sok gugolás, futás, fekvő, stb.

Van izmom is, de a zsírt el kellene tüntetnem.

2012. okt. 24. 20:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja, lehet, hogy kicsit sokat írtam. Változó, hogy kinek mennyi CH kell, testalkattól függ. Egyik ismerősöm ektomorf testalkatú, ő 6-7 ttkg szénhidráttól se zsírosodik.
2012. okt. 24. 22:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Elképzelhető, hogy ásványi anyag hiány van a szervezetedben és ezért állt meg a fogyás, nem tudsz tovább fogyni. A szükséges mozgás már megvan, már csak a táplálkozásodra kell odafigyelned. Nem is joghurton kell élned, amiben jóformán már semmi sincs a mű dolgokon kívül. Használj gyógynövény és természetes alapú termékeket. Már sportolók, olimpikonok is eredményesen használják ezt a termékcsaládot. Ha érdekelnek a részletek, akkor emailben küldök további infókat.
2012. okt. 25. 17:07
 8/8 anonim válasza:

A kg helyett inkább a testzsírt figyeld, hogy az változik e. Nem írtál semmit a mostani edzéseidről és az étrendedről, uh. így nehéz tanácsot adni.

Amit mindenképp kerülj az az alkohol, a cukor (szacharóz, fruktóz, kukorica szirup, izoszörp, stb... kivéve ha gyümölcsben vagy zöldségben vannak), és a gyors szénhidrátok, pl a fehér liszt vagy a fehér rizs (bár ez utóbbiban is van sok rezisztens keményítőt tartalmazó változat). Az édesítőszereket szintén kerüld, kivéve a cukoralkoholok egy része, pl xilit (a legtöbb édesítőszer rossz irányba változtatja a bélflórát). A sok telített zsírt szintén kerülnöd kellene (tejtermékek nagyrésze, zsíros húsok, kenyérre kenhető dolgok). Figyelni kéne az omega3-omega6 arányra is, hogy olyan 3:1 körüli legyen, amit itthon nem tudom hogyan lehet kivitelezni, tenger mellett nyilván tengeri halon meg barna rizsen éléssel. Nézz körül, hogy receptek terén mi az, ami ezeket teljesíti, aztán kezdj el főzni. A kolikban van közös konyha, használd. Bolti kajákkal nem hiszem, hogy fog menni (ha nem akarsz nyers zöldségen meg gyümölcsön élni), gyorséttermekkel meg pláne nem. Fontos az is, hogy egyszerre csak kisebb adagokat egyél, edzés után sem szükséges azonnal pótolni a fehérjét, kb 1 napig biztosan van időd erre, ha porozol.

Edzésben nem csak a mennyiség, hanem a minőség is számít. Ha nem érzed úgy másfél óra után, hogy nagyon elfáradtál, akkor valószínűleg vagy az edzés rossz, vagy te nem csinálod elég intenzíven. Nekem valamikor 20 perc is elég, hogy napokig izomlázam legyen az értintett izomcsoportnál (nyújtástól függetlenül).

2015. márc. 28. 03:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!