Hogyan gyógyulhatnék ki egyedül az Anorexiából és a Depresszióból?
Figyelt kérdés
2012. okt. 21. 20:09
11/17 A kérdező kommentje:
Azért egyedül szeretnék, mert a szüleim nem tudnak róla és nem szeretném elmondani. Pszichológushoz meg ilyen helyekre nem tudok menni nélkülük..:/
2012. okt. 29. 14:32
12/17 anonim válasza:
Amíg nem tudnak róla, az szerencsére valszeg akkor nem igazi anorexia, így könnyebb a dolgod, főleg ha a depressziód sem alakult még ki... viszont lehet, hogy ha ennyire magadba fordulsz, majd kialakul. Elvégre ők a szüleid, pont az okozhatja többek között ezeket, hogy nem kerek velük valami. Én leírnám levélben, és azt adnám oda nekik, és ha még így sincs hozzá kedved, megkérném, hogy a választ is levélben adják... Ez érdekes is, összetartó is, és talán hasznos is.
13/17 A kérdező kommentje:
Köszi:) hát anyu mindig mondogatja hogy mennyire lefogytam. De ennél komolyabban nem érdekli a dolog. Nem tesz ellene semmit, csak mondja nekem hogy ne legyek sovány, hízzak vissza mert soványan ronda vagyok..
2012. okt. 29. 17:39
14/17 anonim válasza:
Esélytelen, hogy tényleg megtedd, h elmondod neki(k), mi bánt? Ha az, akkor kicsit nehezebb a dolog, de inkább mondd meg, minthogy az egész segítség semmit ne érjen, ne tudd megcsinálni.
15/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom elmondani nekik.. Nem értenék meg, nem vennének komolyan. Az öcsémről tudják hogy szorongásos és meg is mondták neki hogy ne műbalhézzon. Úgy gondolják hogy a lelki betegségek nem is igazi betegségek.. Nem rossz szülők, szeretnek minket de egyszerűen nem tudják elfogadni ha valaki máshogy gondolkodik mint ők:(
2012. okt. 29. 22:10
16/17 GubaLord válasza:
A mi családunkban ez pont fordítva van. Mármint én vagyok az aki nem hisz a lelki betegségekben. Szerintem próbáld meg azt amit az első hozzászóló javasolt, és próbáld meg úgy megközelíteni a dolgot mintha nem egy betegség hanem csak egy rossz gondolat lenne. Én egész életemben sokat ettem, és hidd el nem lesz tőle bajod neked sem, nem fogsz elhízni. Depressziót pedig valami okozza, erre átmeneti megoldás, ha kitombolod magad. Hosszútávon pedig a probléma okát kell megszüntetni. Bármilyen nagy is a baj, van rá megoldás, és nem kell emiatt aggódni.
17/17 anonim válasza:
Ez nehéz helyzet. Nyilvánvalóan nem lehet az ő szerepüket se elhanyagolni abban, h depis vagy, és hogy tesód szorong... Viszont a kiúthoz is rajtuk keresztül kéne, h vezessen az út. A suliban kötelező a suli pszicho, esetleg kérdezd meg az osztályfőnöködet, hogy mit tud erről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!