Az édesítőszerrel készült savanyúság nem hízlal, ugye?
" De ha érdekel, azért van, mert a szervezet nem tudja megkülönböztetni a cukortól"
blablabla - ez egy urban legend!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem tudom kinek van igaza, de az biztos hogy a tegnapi csirkemell + savanyúság ebédem után kb másfél órával olyan éhség tört rám, hogy kb 2x annyit ettem végül összességében...
Szóval asszem ezt hanyagolom :)
Erről megosztottak a vélemények.
Orvosok is megállapították, h a mesterséges édesítőszerektől nő az étvágy!
Tegnap a tv-ben is volt róla szó az egyik doktoros műsorban, utána nézhetsz neten is.
Az amerikai Nagy fogyás c. műsorban a fitneszedző is ellene volt, helyette ha már nem megy cukor nélkül, akkor is inkább cukort használjunk, mint édesítőszert. Ő ajánlott vmi nemtommilyen növényi alapú cukrot, ami sokkal édesebb mint az általunk használt répacukor, így kevesebb is elég. Vagy ott a méz, barnacukor.
A legjobb ha csökkented a cukor fogyasztást, de abból sem lesz nagy bajod, ha édesítőt szeretnél használni, a lényeg a mértéken van, csak ne vidd túlzásba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!