Egy hete fogyókúrázom és az utóbbi napokban levert vagyok és fáradt. Valamit rosszul csinálok vagy ez csak átmeneti állapot?
Nem vetek meg semmit, illetve nem értem ellentétes információk hallatán miért zavarodsz össze. Követed a mostani tudásod, amíg elég bizonyítékot nem találsz rá, hogy ez sajnos téves.
Ha elég szakember, orvos írását elolvasod a témában, hát nem lesz nehéz megvilágosodni.
Szóval a taichi, jóga, azon túl hogy nekem mindegy az írásmódjuk olyan mozgások, amelyeket a régi harcművészek is használtak. Hogy minek?
Mert direkt a test egészségesen tartása cél volt egy olyan világban, ahol nem feltétlen volt adott minden az egészséges táplálkozáshoz. Persze nem minden harcművész gyakorlat egészséges, nyilván van ami a harci hatékonyságot növeli és nem az egyén hosszútávú egészségét. De a mai jóga egészségmegőrzésről szól, ahogy a legtöbb helyen oktatott Taiji is.
A sportok olyan mozgásformák, amik terhelik az ízületeket, 5-10 év alatt a legtöbb embernél már panaszokkal járó ízületi kopásokat okoznak. Ne keverjük össze a sport úszást, ahol mondjuk versenyző szteroidokat szed, és a szabad úszást, aminek nincs káros hatása. De a sima úszás, szabályok nélkül nem SPORT! :)
Ugyan ez lovaglással: az ügetés nem sport, a lóverseny sport, bár nem ismerem az egészségre gyakorolt hatását úgy mint mondjuk a futásnak. A futóverseny tönkreteszi a tetet. Ez sok sportolón nem látszik, mert gyógyszerek mellett gyorsabban gyógyul a testük. De nekik meg a gyógyszerek miatt lesznek egyéb károsodásaik.
A futás sport szabályok nélkül végezve is káros. Ha én lemennék minden nap az erdőbe futni, pár hónap, év múlva fájna a lábam (pedig nem is sportoltam, egyszerűen ilyen mozgást végeztem).
Mit írhatnék mást.. vigyázzunk magunkra, nem kell más. Ne legyünk szélsőségesek. Én sem vagyok szélsőségesen sport ellenes, csak leírom azokat a káros hatásaikat, amiket nem szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!