Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy hete fogyókúrázom és az...

Egy hete fogyókúrázom és az utóbbi napokban levert vagyok és fáradt. Valamit rosszul csinálok vagy ez csak átmeneti állapot?

Figyelt kérdés
1100 - 1400 kcalt eszem naponta de az is benne van a pakliban, hogy keveset alszom 5-6 òrát 17 éves lány létemre.
2012. okt. 1. 21:26
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Oké elolvasom, de most jól össze fogsz zavarni :D Nem tudom igazán, hogy kinek/minek higgyek. Amúgy a jógán meg a Taijin (remélem jól írtam) miért veted meg a többi sportot? Még ha megfeszülök, akkor se tudok egyet érteni ezzel.
2012. okt. 2. 13:22
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem vetek meg semmit, illetve nem értem ellentétes információk hallatán miért zavarodsz össze. Követed a mostani tudásod, amíg elég bizonyítékot nem találsz rá, hogy ez sajnos téves.

Ha elég szakember, orvos írását elolvasod a témában, hát nem lesz nehéz megvilágosodni.

Szóval a taichi, jóga, azon túl hogy nekem mindegy az írásmódjuk olyan mozgások, amelyeket a régi harcművészek is használtak. Hogy minek?

Mert direkt a test egészségesen tartása cél volt egy olyan világban, ahol nem feltétlen volt adott minden az egészséges táplálkozáshoz. Persze nem minden harcművész gyakorlat egészséges, nyilván van ami a harci hatékonyságot növeli és nem az egyén hosszútávú egészségét. De a mai jóga egészségmegőrzésről szól, ahogy a legtöbb helyen oktatott Taiji is.

A sportok olyan mozgásformák, amik terhelik az ízületeket, 5-10 év alatt a legtöbb embernél már panaszokkal járó ízületi kopásokat okoznak. Ne keverjük össze a sport úszást, ahol mondjuk versenyző szteroidokat szed, és a szabad úszást, aminek nincs káros hatása. De a sima úszás, szabályok nélkül nem SPORT! :)

Ugyan ez lovaglással: az ügetés nem sport, a lóverseny sport, bár nem ismerem az egészségre gyakorolt hatását úgy mint mondjuk a futásnak. A futóverseny tönkreteszi a tetet. Ez sok sportolón nem látszik, mert gyógyszerek mellett gyorsabban gyógyul a testük. De nekik meg a gyógyszerek miatt lesznek egyéb károsodásaik.

A futás sport szabályok nélkül végezve is káros. Ha én lemennék minden nap az erdőbe futni, pár hónap, év múlva fájna a lábam (pedig nem is sportoltam, egyszerűen ilyen mozgást végeztem).

Mit írhatnék mást.. vigyázzunk magunkra, nem kell más. Ne legyünk szélsőségesek. Én sem vagyok szélsőségesen sport ellenes, csak leírom azokat a káros hatásaikat, amiket nem szokás.

2012. okt. 2. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!