Fehérje diétán vagyok egy hete és székrekedésem van, pedig RENGETEG zöldséget eszem és sokat iszom. Ez egy átmeneti állapot csak, vagy tenni kell ellene? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
A napi menüm úgy néz ki, hogy reggel valami szénhidrátban viszonylag gazdag kaja, pl joghurt, vagy alma, hozzá sovány csirkemellsonka, és valami zöldség, egy fél kígyóubi vagy 1 paradicsom. 10óraira valamilyen sajt szintén zöldséggel, vagy kovászos uborkával, esetleg pepperóni savanyúsággal. Ebédre hal vagy csirkemell, hozzá 30-40deka főtt brokkoli vagy párolt gomba, a lényeg, hogy valami főtt/párolt/sült zöldség. Uzsonnára egy kis saláta pici olivaolajjal és fűszerekkel, vacsorára megint hal/csirkemell zöldésgkörettel. Szerintem eszem elég zöldséget, inni 2-3 liter ásványvizet iszom (buborékosat), s van amikor gyümölcslevet (barack/alma/narancs), mit csinálok rosszul? Gyakorlatilag az egy hét alatt 2x voltam "nagy dolgot" végezni, de akkor is csak pár nyúlbogyó volt az eredmény. Tudom, hogy a sok fehérje megfogja az ember hasát, de hát napi 1 kiló zöldséget simán megkajálok. Köszönöm előre is a tippeket!2012. júl. 17. 00:43
1/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat, most jutott még eszembe, hogy heti 2-3 alkalommal futni járok és heti 2-3 alkalommal súlyzós edzést végzek, így a mozgáshiány szintén kizárhatja a dolgok. Amire gyanakszom, az a rendszertelen alvás. Van, mikor éjfél körül fekszem, van mikor csak hajnali 5kor, s az ébredés is ennek megfelelően tolódik, bár ezt az okot azért zárnám ki, mert ezelőtt naponta de 2 naponta mindig kellett WC-re menni és "normális" állagú is volt. Gondoltam ezt még fontos megjegyeznem.
2012. júl. 17. 00:47
2/6 anonim válasza:
Szerintem a csirkehúsban alig van CH, és a zöldségekben sincs sok. Miért kell ilyen sok fehérjét enned? A zöldségek is 'foghatnak'. Sok a rost.
3/6 A kérdező kommentje:
Azért eszem ennyit, mert fogyni szeretnék, de nem izomból hanem csak zsírból. Ha nem ennék ennyi fehérjét, akkor az izmaim is fogynának, így az izmoknak van tápanyag-utánpótlása (plusz dolgoztatom is őket), a zsírnak viszont nincs. Egyébként a sok rost pont, hogy az alapja a megfelelő bélműködésnek. Talán az lehet a baj, hogy gabonaféléket egyáltalán nem fogyasztok?
2012. júl. 17. 08:49
4/6 anonim válasza:
Na igen, ez sok rost, de 'egyoldalú'. Kellene hozzá (szerintem) gabonaféle (pl zabkorpa). Na meg mindenkinél okozhat szorulást gyümölcs is akár (pl alma, banán). A folyadék elég, napi kb 3 l kell ilyenkor. Próbálj gabonafélét is enni egy kicsit.
5/6 anonim válasza:
nem eszel elég fehérjét, mivel semmi zsírt és szénhidrátot nem eszel, sokkal több fehérjét kell enned. és több zsírt is kéne enned, mert nélküle nem fog működni a metabolizmusod, azt a kis zsírt, amit eszel, el fogja a szervezeted raktározni, nem a zsír az ellenséget, hanem a szénhidrát. 2000 kcal-nál kevesebb energiát ne vigyél be magadba, mert ha fogyni akarsz, fel kell pörgetned a metabolizmusodat. Javaslom 3 óránként egyél, és zsírt is, de telítetlen zsírt (oliva olaj, magvak) kizárólag. Szénhidrátot pedig lehetőleg ne (se kenyeret, pékárut, tésztát, krumplit)
6/6 anonim válasza:
az egészet meg szépen elrontod a gyümilével, amiben rengeted a cukor -.-' a bubis vizet is hanyagold, térj át a tiszta vízre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!