Pár hónapja fogyókúrázom, semmi drasztikus, csak elhagytam a cukrot és a lisztet, sok húst eszem, és folyadékot iszom.
70ről fogytam le, 2 napja 64 kg-ot mutatott a mérleg, ma 66,3at. Ugyanaz a napszak, ugyanúgy reggeli előtt wc után. Mi lehet az oka ennek a nagy különbségnek? vagy ez természetes?
2012. szept. 26. 11:28
1/7 anonim válasza:
Igen, ez természetes. Ezért nem ajánlják a túl gyakori mérlegre állást. Ha lány vagy előfordulhat, hogy menstruáció előtti vízmegkötés miatt alakul így a súlyod, ha mégsem, akkor pedig szintén hasonlóról lehet szó, de ez semmiképpen sem zsír. Szóval ne aggódj!
2012. szept. 26. 11:58
2/7 anonim válasza:
Ez jó kérdés,igazából nem tudok rá válaszolni. Csak elmondom,hogy én is hasonló cipőben vagyok. Én 3 hónapja fogyókúrázom,odafigyelek az étrendre,de a legnagyobb részt a szobabiciklizés teszi ki. Eleinte csak 15 km.-t tekertem,1 hónapja már napi 50 km.-t biciklizek. Nekünk digitális mérlegünk van,és én is tapasztaltam ilyen súlyingadozást 1-2 napon belül. Én 84 kilóról kezdtem,most vagyok 74. De igazából nem tudom nyomon követni,mert lehet,hogy ma 74,de holnap mutathat 76-ot is. Szerintem jobb a sima mérleg,ez a digitális nagyon érzékeny,és az sem mindegy,hova teszed. Egyik helyen volt,hogy 75 kilót mutatott,a másikon meg 76-ot. Neked milyen mérleged van?
2012. szept. 26. 12:01
3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Elsőnek: lány vagyok, és tényleg menstruáció előtt, akkor lehet hogy ez a gond:) meg elég sok folyadékot iszom, és úgy tudom ezt a só megköti, és ettem sós mogyorót, talán ez is közrejátszik:) inkább akkor ritkábban mérem magam ezután!
Másodiknak: nekem is digitális mérlegem van! Kicsit tényleg zavaró tud lenni a pontossága:)
2012. szept. 26. 12:14
4/7 anonim válasza:
Nálunk a digitális mérleg csinál ilyet, ha merül az elem, plusz az is igaz amit az előző írt arról, hogy mást mér különböző helyeken és felületeken.
2012. szept. 26. 12:49
5/7 anonim válasza:
A só saját súlyának 180-szorosát képes megkötni. Tehát nem nehéz kiszámolni, hogy ha előtte nem ettél sósat, és hirtelen akár csak 5 grammot is eszel, az már egy kilónyi víz.
(nyilván mindenben van egy pici só, tehát úgy is értendő, hogy előtte folyamatosan napi 5g került a szervezetedbe de a sós mogyival együtt már összesen 10-15 grammot vittél be)
+a menstruáció és meg is van a 2 kiló körüli plussz.
2012. szept. 26. 13:07
6/7 anonim válasza:
Nálam is másfél-két kiló feljön mielőtt megjönne, ez teljesen normális. Egyébként tényleg nem ajánlatos naponta mérlegre állni, de ha nem bírod ki, próbáld ki azt, amit én. Excelbe írogatom a súlyom minden reggel, és grafikont rajzolok belőle trendvonallal. Így nincs aggodalom, ha fel vagy le ugrál a súlyom, amíg a trendvonal beér a kitűzött dátumra a kitűzött célra, addig nem aggódom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!