Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehet magas a vércukrom...

Hogyan lehet magas a vércukrom, ha nem eszem édes dolgokat?

Figyelt kérdés
A kávéba szoktam cukrot tenni, és néha eszek joghurtot. De édességet nem szoktam enni.

2012. szept. 21. 14:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Mert a rágcsálónak nem méreg a glutén...hagyjuk már ezt. Sokkal fejlettebb szervezet vagyunk, és mi nem tudjuk megemészteni, de egy egér igen, ez aztán felfedezés.
2012. szept. 25. 11:22
 12/23 kalmj ***** válasza:

"Aki 150g ch-t eszik: minek eszi? Mi a fenének? Ne egyen széndhidrátot, az inzulin pénzét meg adja nekem, én hasznosan is el tudom költeni."

Bocs, de én maradi ember vagyok, inkább egy belgyógyásznak meg a dietetikusnak hiszek, mint egy fórumozónak. Még a Rubint Norbinak.

Mivel itt is olvashattad, hogy a bevitt tápanyagot cukorrá bontja a szervezet, mert pl. az agynak kell. (Két dolog megy fel, ha ideges vagyok, a vérnyomásom, meg a cukrom.) Tehát a gyógyser akkor is kell, ha nem eszek szénhidrátot. Tehát jobb egy szintet tartani, mint a semmiből magas cukorra ugrani. (3-as vércukorcukor alatt ájulás felé mész)

2012. szept. 25. 11:44
 13/23 anonim ***** válasza:
Elárulom a kedves paleolit mániásnak, hogy ha kimarad a reggeli, akkor ugrik fel a cukrom az egekbe...
2012. szept. 25. 11:45
 14/23 A kérdező kommentje:
Megvan az eredmény. Éhgyomorra való vérvétel, 5,8. Aztán megittam azt az édes löttyöt (75 g glükóz 3 dl vízben) egy órával később 7,6. Aztán újabb egy óra elteltével 6,5.
2012. szept. 27. 18:03
 15/23 kalmj ***** válasza:
Gratulálok, nem vagy cukorbeteg. :)
2012. szept. 27. 19:58
 16/23 anonim ***** válasza:
Nem vagy cukorbeteg, semmi bajod. 7.6 az nagyon jó. Az 5.8 éhgyomorra, az is teljesen rendben van.
2012. szept. 28. 07:36
 17/23 A kérdező kommentje:
A lelet papíron is az állt, hogy 5,5-ig a normális. És az a gond, hogy nekem 2 óra alatt sem állt vissza a normálisra..Lehet, hogy cukorbeteg nem vagyok, de egyéb gondok lehetnek. A szervezetemnek 2 óra alatt vissza kellett volna állítania a normális vércukorszintet, de nekem két óra elteltével is 6,5 volt. És az magas, főleg az én koromban. (18)
2012. szept. 28. 07:53
 18/23 anonim ***** válasza:

Jézusom, mekkora a sötétség és az ellenkezés itt! :(

Nem egy fórumozónak kell hinni, utána kell olvasni annak amit mondok, Isten és a papok várják el hogy higgy, én konkrétan lesz.arom. A te életed, én csak a kérdezőnek akarok segíteni, mivel már most is szüksége lenne rá. Majd idővel megfogadja és meggyógyul.

A test beállítja a saját vércukor szintjét szénhidrát bevitel nélkül. Ennyi, pont.

Mivel szénhidrátokkal együtt általában növényi-állati mérgeket is viszünk be, így több síkon támadjuk a szervezetünket.

Nem csak keményítőt-cukrot eszünk, a gabonákban lévő glutén nagyon gyakran vált ki autoimmun folyamatokat amik a pajzsmirigyet, vagy éppen esetünkben a hasnyálmirigyet károsítják (a béta sejtek pusztulásával pedig eljutunk az 1TD-hez, most ezt is kifejtettem aki eddig erről nem tudott, már ilyet is tud).

A tej is okoz autoimmun folyamatokat. A marha inzulin, növekedési hormonok a saját inzulin szintünket lövik szét, nagy inzulinszint ingadozás ugyan úgy mint a szénhidrátoktól inzulin rezisztenciát okoz. Ebben a lakosság elég nagy része szenved, ez még nem olyan látványos és elég enyhétől terjed egészen a 2. típusú diabéteszig illetve agyban az ún. 3. típusú cukorbetegségig, ha rémlik valakinek az Alzheimmer kór, már ennek tulajdonítják (tehát az agy cukorbetegségének, a nem megfelelő tápanyag ellátottság miatti neuron pusztulásnak. ugye inzulin rezisztencia miatt a sejtek nem tudják felvenni a cukrot, hiába van sok a vérben, ez középiskolás biológia).

Igazából megint csak irreleváns a tény, hogy a gabonaevő-mindenevő rágcsálók hogy kezelik a glutént. Lehet, hogy ők már millió éve bőven megéltek kalászos fűfélék magjain, mert egy 5 centiméteres egérnek napi 36 szem búza elég, nekünk sokkal több kellene, mezőgazdaság előtt nem ilyenek tették ki a napi táplálékunkat. Ez csak az evolúciós múlt, halálosan tök mindegy, a lényeg hogy komoly problémákat okoz, de viszonylag lassan - kivéve azoknál, akiknek a szervezete elég vehemensen védekezik ellene, és rosszul lesznek, pusztulnak a bélbolyhaik.. őket cöliákiásoknak nevezzük, és betegnek tartjuk őket. Holott mi leszünk betegek, akik gyanútlanul nap mint nap ilyeneket eszünk. A cöliákiás nem tudja, de a tejérzékennyel együtt elég sok bajtól megkímélik magukat.

Ez így elég kifejtős?

2012. szept. 28. 08:15
 19/23 anonim ***** válasza:
Te amúgy azt várod el az emberi testtől, hogy mindent állítson elő magának:D Mi a test szerinted, Szovjetunió?:D
2012. szept. 28. 11:17
 20/23 anonim ***** válasza:

Glükoneogenezis. Ne mondd, hogy a glükóz szintéziséről aminosavakból, lipidekből ismeretlen neked, és Te meg itt adsz tanácsokat tanulás helyett?

Kérdező, 18 évesen is van inzulinrezisztencia. Régen is volt 100 éve, 500 éve, mióta gabonát és tejet esznek. Ma már annyi szénhidrátot eszünk, annyi fruktózt, glutént teszünk az ételeinkbe (élelmiszermérnök vagyok, én már csak tudom) hogy ezért látványosabbak a civilizációs betegségek, több az elhízott ember, meg már ugye fel is ismerjük a cukorbetegséget, régen ugye nem tudták mi az.

Szerintem írtam már, nem kéne kenyeret, tejet tömni. Ezt ne várd meg, hogy az orvosod mondja, mert őt a gyógyszerek eladásáért fizetik, minél előbb súlyosbodik az állapotod, írhatja is fel az inzulint.

2012. szept. 28. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!