Hogy lehet, hogy 10 kilót fogytam, mégsem látszik semmi változás?
115 kilorol fogytam 92kg-ra. hidd el a 15 kilot alig vették észre! én sem ezt hozzá kell tennem! csak annyit vettem észre hogy a ruháim hatalmasak rám.
szal ne aggodj.. csak fogyj még! és meglátod szová fogják tenni.
Hát nem biztos, hogy itt érdemes egészségről beszélni, mert nem fogyókúrával fogytam, hanem a depresszió és a stressz okozta étvágytalansággal, amivel szerintem megalapoztam a későbbi gyomorfekélyemet :S
Egyébként 195 centi körül vagyok, szóval a kalkulátor szerint már nem vagyok túlsúlyos. És mégis...
10 kg zsír nagyon meglátszik, én 122 kg-ról fogytam 92-re és már 115-nél szemmel látható volt a változás.
Valószínűleg a vastag zsírréteged alól tűnt el a 10 kg izom, a hájad meg ugyanúgy megmaradt, ezért nem látszik.
Nem hiszem, hogy az izom ment le. Úgy tudom, hogy az csak nagyon brutál súlyleadásoknál fordul elő. Én egyszerűen annyit csináltam, hogy kevesebbet ettem, de azért nem éheztem.
Amúgy ez nem először fordul elő. Még régebben, pár éve leadtam ugyanígy 10 kilót, és az sem nagyon látszódott. Szerintem 80 kilósan is ugyanígy néznék ki :S
Nem akarlak elkeseríteni, de ha nem mozogtál, akkor biztos, hogy veszítettél izmot, ha nem is 10 kg-ot.
Ennek a homeosztázis az oka.
Nagyon röviden az a lényege, hogy az élő szervezet a külső hatásokra úgy reagál, hogy megtartsa a belső egyensúlyát és ezt mindig (kivétel nélkül) a legegyszerűbb formában teszi meg.
Kalóriadeficit esetén 2 dolgot tehet a szervezet: vagy hozzányúl a tartalékokhoz vagy csökkenti az energiafelhasználását.
Mivel az izomszövet megtartása nagyon energiaigényes és mivel nem sportolsz, nem használod az izmaidat, ezért úgy veszi, hogy nincs rá szükséged, így lebontja azt a részét, amit fölöslegesnek ítél meg.
A kinézeted is ezt támasztja alá, az izom ad formát a testnek, a zsír meg alaktalan és te nem látsz változást.
Ha zsírt adtál volna le, akkor ugyanannyi izomzattal jobb izom/zsír arányod lenne és formásabb lennél.
Rajtam úgy meglátszott a 10 mínusz, mint a vihar.
Nem volt akkora tokám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!