Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem szabad a fogyokúrázó...

Miért nem szabad a fogyokúrázóknak lisztet enni?

Figyelt kérdés
És csak a búzából készült (finom)lisztet vagy más gabonából készültet sem?
2012. szept. 5. 18:56
 1/4 anonim válasza:

másoltam:

A fehér liszt az őrlési folyamat végterméke, mely mentes minden értékes tápanyagtól. Hiányzik belőle a maghéj, a csíra, ezzel együtt pedig számtalan vitamin, ásványi anyag. Ami benne van, már csak szénhidrát. Igaz ugyan, hogy a valódi, teljes kiőrlésű gabona hamarabb megavasodik a benne levő olajtartalom miatt, azonban ma már nem probléma ennek kiküszöbölése (biobolt vagy saját őrlés).


Fehér liszttel készült termékek helyett készíts magadnak, vagy keresd a boltokban a valódi teljes kiőrlésű liszttel grahamliszttel, durumliszttel, rozsliszttel, tönkölybúzával sütött kenyereket, péksüteményeket. Igaz, a valódi, teljes kiőrlésű liszttel készült kenyerek tömörebbek, nem oly szépek, és az ízük is más, mint a megszokott fehér kenyéré, de tápértékét tekintve teljes értékűnek tekinthetőek.

2012. szept. 5. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2012. szept. 5. 19:23
 3/4 poiu ***** válasza:
Bármilyen gabonából készült lisztet, krumplit, rizst érdemes teljesen kiiktatni. A keményítő seperc alatt cukorként kerül a vérbe, az inzulin az egekbe szökik, utána lezuhan és piszok éhes leszel. Tehát ezekkel nehéz tartani a kalória plafont.
2012. szept. 5. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi :D
2012. szept. 6. 09:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!