Miért nem szabad a fogyokúrázóknak lisztet enni?
másoltam:
A fehér liszt az őrlési folyamat végterméke, mely mentes minden értékes tápanyagtól. Hiányzik belőle a maghéj, a csíra, ezzel együtt pedig számtalan vitamin, ásványi anyag. Ami benne van, már csak szénhidrát. Igaz ugyan, hogy a valódi, teljes kiőrlésű gabona hamarabb megavasodik a benne levő olajtartalom miatt, azonban ma már nem probléma ennek kiküszöbölése (biobolt vagy saját őrlés).
Fehér liszttel készült termékek helyett készíts magadnak, vagy keresd a boltokban a valódi teljes kiőrlésű liszttel grahamliszttel, durumliszttel, rozsliszttel, tönkölybúzával sütött kenyereket, péksüteményeket. Igaz, a valódi, teljes kiőrlésű liszttel készült kenyerek tömörebbek, nem oly szépek, és az ízük is más, mint a megszokott fehér kenyéré, de tápértékét tekintve teljes értékűnek tekinthetőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!