Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 20 perc furás kb. hány kalóriá...

20 perc furás kb. hány kalóriát éget el?

Figyelt kérdés
kb. ? (:
2009. júl. 26. 15:54
 1/8 anonim válasza:
45%
Mit fúrtál? Vagy téged fúrtak?
2009. júl. 26. 16:04
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
szerintem futásra gondolt. 20 perc futás kb. 200-250 kcalt éget
2009. júl. 26. 16:06
 3/8 anonim válasza:

De ha futsz azzal nem biztos,hogy fogysz is ..

Rendszeres és egészséges táplálkozás is hozzátartozik..

A

2009. júl. 26. 17:13
 4/8 anonim ***** válasza:

az se mindegy milyen tempóban futsz.

ha 20perc kényelemes tempó nem olyan hatékony, mint 20perc erőltetett. vagy 400méter sprint is eléggé sok.

2009. júl. 26. 17:25
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Én napi 20 percet futottam.. heti 5x... és fogytam tőle 3 kilót úgy, hogy táplálkozásra nem figyeltem oda, de mivel nem sportoltam, sokat számított ez is nekem. Mostanában már 40 percet futok.
2009. júl. 26. 17:38
 6/8 anonim ***** válasza:
32%

20 perc kocogás egy 80 kg-os ember esetében kb. 116 kalória elégetésével jár.

az előttem írtakhoz annyit tennék hozzá, hogy SZERINTEM 400 m sprint nem olyan jó, mint egy háromnegyed órás közepes tempójú kocogás, természetesen a zsírégetés szempontját nézve.

mindenféle véleményeket, pro és kontra érveket olvastam az interneten... de igenis hasznos. kb. 20 perc alatt a szervezeted elégeti a glikogént az izmokban, és kb. a 30. perc környékén kezdődik meg a zsírégetés. ezért inkább lassan, de tovább kell futni.

ó, és hozzátenném, hogy saját súlyodhoz mérten te magad is kiszámolhatod itt:

[link]

2009. júl. 26. 17:40
 7/8 A kérdező kommentje:
igen futásra gondoltam, köszike a válaszokat! (:
2009. júl. 27. 10:03
 8/8 Krisz85 ***** válasza:

a kalóriafelhasználás edzettségfüggő, továbbá fontos az illető tengerszint feletti magassága, pl. 5000 méteren jóval több kalóriát igényel ugyanaz a mozgás, mint amit tengerszinten végzel adott kalóriafelhasználással.

Tehát egy edzett maratoni futónak 20 perc X intenzitású futás akár tized annyi energiájába kerül, mint egy átlagembernek 20 perc szintén hasonló X intenzitással.

A hosszútávú edzettséget úgy is lehet mérni hogy adott edzésen méred a kalóriát és ahogy telnek a hónapok látszik hogy pl egy órás futás 600 kcal energiádba került, ugyanaz most már csak 510 kcal ba. ;-)

2009. júl. 27. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!