Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ebédre halat szeretnénk enni....

Ebédre halat szeretnénk enni. Hogy készítsem el kalória szegényen?

Figyelt kérdés
Párolt zöldséget gondoltam hozzá.De amiket eddig ette nem igazán izlik.Ti hogy csináljátok?
2012. aug. 28. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen halat?
2012. aug. 28. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Fagyasztott hekkfilé
2012. aug. 28. 10:13
 3/7 anonim ***** válasza:
sok-sok fűszer, natúrjoghurtos öntet.
2012. aug. 28. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Azt tudod párolni, kevés zsiradékkal, víz nem kell enged annyit. A zöldséget, ha megpároltad nagyobb edényben, akkor akár közzé is teheted, és úgy is megpárolódik.

Én szoktam kevés vajjal párolni kukoricát, s a végén beleteszem a hekket. Egyszer meglehet enni. Fűszerezheted, ha gondolod...

2012. aug. 28. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
A kalória szegény főzésedhez, talán a sok-sok fűszer nem jó...
2012. aug. 28. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 poiu ***** válasza:
Én jénai aljára teszem a zöldséget, arra a halat, lefedem és mikró. (A halból kijövő lé a zöldség közé csepeg). A végén leszedem a fedőt - én úgy szeretem, ha kicsit kemény lesz a húsa. Fűszer, joghurt ízlés szerint.
2012. aug. 28. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Vékonyan kend ki olajjal a tepsit. Sózd be a halat, esetleg kevés bors, de az el is hagyható. Tegyél rá paradicsomkarikákat, borítsd be teljesen. Utána tegyél bazsalikomleveleket (a szárított nem jó, próbáltam), azzal is borítsd be. Végül a tetejére szeletelj mozarella sajtot (én lötyiset szoktam, nem pizzát).

Sajtból van zsírszegény, de tudni kell, hogy abba mindenféle adalékot is raknak, ami lehet, hogy többet árt, mint a zsíros sajt.

Tedd be a sütőbe, 180 fokra, 20 perc után merd le a levét, mert a sajt elég sok vizet ereszt (meg a hal is), hogy süljön. A lében inkább fő. Süsd még 10 percet fólia alatt, aztán vedd le a fóliát és pirítsd rá a sajtot ízlés szerint.

Én zöld salátát és nyers uborkát szoktam enni hozzá, öntetn nélkül, és nagyon finom.

A hal 15-20 perc alatt átsül, de tovább kell bent hagyni, mert az is idő, amíg egyáltalán felmelegszik. Nekem legalábbis nagyon lassan melegszik át.


Más:

A párolt zöldség akkor finom, ha kevés vajon párolod és enyhén sózod. Ettől sokan szívgörcsöt kapnak, hogy vaaaaaj???? Úristen, hízlal. Igen, ha megeszel belőle fél kilót. De ha összeveted a vajon párolt zöldség és a sült krumpli/krumplipüré (igazni, nem víz és krumpli) kalóriatartalmát, nagyságrendekkel kevesebb. És a kevesebbre kell törekedni, nem a nullára.


Másik módszer: az ételpároló készülék. Ebbe nem kell olaj/vaj, csak gőzzel párol. Húst is lehet benne, nekem az nem jött be, a zöldségpárolás annál inkább. Nekem nagyon ízlik, a zöldséget sózni sem kell/szabad. (Ha húst párolsz mégis, azt kell sózni.) De tudni kell, hogy az ételpárolóban a zöldségnek zöldségíze van. A répának répa, a karfiolnak karfiol, a borsónak borsó. Sokan emiatt nem szeretik. Viszont a legdiétásabb módszer.

Megmondom az őszintét: én lustaságból választottam ezt a módszert, mert ha serpenyőben csinálod, ott kell állni mellette, ha párolóban, akkor otthagyod 20 percra, azalatt kész. Én még a csöves főtt kukoricát is abban készítem, nem főzöm.

Nem fogyókúrás céllal használom a készüléket, de nagyon szeretem, mert egyszerű a használata és szerintem jó ízű benne a zöldség. De tisztában vagyok vele, hogy sokaknak nem ízlik.

2012. aug. 28. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!