Hány kalóriát égethetek el 50 perc Zumba alatt?
Már régóta zumbázok és amúgy is jó a mozgásom mivel 6 évig táncoltam, tehát elég intenzíven csinálom a koreográfiákat. Nemrég kezdtem el diétázni és csak úgy kíváncsiságból szeretném megkérdezni, hogy 50 perc Zumba alatt kb. mennyi kalóriát égethetek el?:)
Újabban ezt a videót szoktam megcsinálni:
http://www.youtube.com/watch?v=uDgbBdS9W54&feature=related
Csak a kérdésre várom a válaszokat. Köszi!
nem lehet rá válaszolni,mert ennek kiszámolásához/méréséhez kellene a
magasság
testsúly
életkor
nemed-ez sejthető ugyan
és az edzés közben mért pulzus.
ezek nélkül megközelítő adatot sem lehet mondani.
Utolsó válaszához még hozzátennék egy tényezőt, a zumba maga.
Nagyon nem mindegy, hogy csak sima salsalépéses zumbán van az ember, vagy tele van ugrálós koreográfiákkal.
Én járok edzőterembe is, és a fáradtságomtól/izzadás mennyiségétől /közérzetemtől függően én kb. 350-400 kcalt égetek. Vagy inkább úgy mondom: ennyi kalória után, amit mondjuk gépeken elégettem, érzem úgy magam fizikailag, mint zumba után.
168cm és 62kg vagyok.
19/L
62 kg-os testsúllyal egy lassabb tempójú aerobik(kb. megfelel a zumbának) 50 perc alatt 260 kalória felhasználását jelenti.
Ha helyette futnál, ami sokkal intenzívebb az 574 kalória.
Fogyásra inkább a futás javasolt. A zumba inkább közösségi élmény és szinten tartásra jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!