Milyen fehérjéket lehet még enni ami annyira nem hízlal és milyen menyiségben? (mert húst keveset eszem, nem igazán szeretem sajnos)
A tojásban nincs olyan sok fehérje.
100g főtt tojásban
12,6 gramm fehérje
10,6 gramm zsír
1,12 szénhidrát
Nyersen a tojást nem szabad enni (biotinhiány, szalmonella)
Messze a legjobb fehérjeforrások a szárnyas húsok (csirkemell, pulykamell) és a hal. A disznó és egyéb húsok zsírosabbak, annyira nem jók, a vörös húsok egészségtelenek.
A hal kb 20-25%-a fehérje.
A csirkemell úgy 26%-a fehérje.
A bárányhús kb 26%-a fehérje.
A földimogyoró például 25%-a fehérje.
100g mogyi:
25g fehérje
21g szénhidrát
48g zsír
A tejtermékekben szintén nem olyan sok fehérje van.
Tej: nagyjából 3,5%
Sajt, fajtától változik 1-2 grammot, de körülbelül: 7%
Túró: kb 14%
A különböző gabonapelyhek egyes fajtáji is figyelemreméltó mennyiségű fehérjét tartalmaznak. Szóval körülnézhetsz a gabonapelyhek részlegen és felnézhetsz valami magas fehérjetartalmút.
A különböző szójatermékek 15-30% fehérjét tartalmaznak, viszont a szója körüli utóbbi pár évben felvetődött rengeteg egészségügyi probléma kérdése számomra nem teljesen tisztázott még, úgyhogy azt nem ajánlanám. De ha tényleg írtózól a húsoktól, akkor olvass utána alaposan és döntsd el magad, ha gondolod.
első vagyok. tudom hogy a tojásba nincs annyi mint a husokban azért írtam hogy azokon kívül:D de oda írta hogy húst keveset eszik..szoval sajt, tojás.
a legtöbb tejtermékben mint tej, joghurt nincs szinte semmi. A mogyoró és ilyesfajta rágcsálni valók azért nemjók fogyás céljára mert nagyon sok benne a zsír. És még azis jobb ha szénhidrátot eszel helyette mer a zsír 2*jobban hízlal mint a szénhidrátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!