Tudtok olyan paradicsomos szardíniakonzervet, amin rajta van a kalóriaértéke?
a kalória érték pontosan semmit nem mond.
mivel egy ilyen konzerv inzulinszint emelő értéke minimális lehet, így tökéletesen mindegy, hogy mennyit eszel belőle - zsírraktározás az elméleti feleslegből nem lesz lehetséges.
ha szénhidrátot eszel mellé, előtte, vagy akármikor, az ellenben képes elvégezni az inzulinszint emelést, és a zsírraktározást. tehát hús (hal, szárazföldi, madár, tücsök kukac kagyló minden) mehet, zöldség mehet, tej (!) szénhidrát NEM.
kalória érték tartalom nélküli jelzés, semmit nem jelent.
egy részt, szénhidrát és szénhidrát között nincs sok különbség.
a keményítő glükózzá alakul viszonylag gyorsan - ha teljes kiőrlésű, ha bármi akkor is. a glükóz, szacharóz is nagy vércukor-inzulin emelkedést okoz.
a gyümölcscukor is sz.ar, persze bizonyos mennyiség fölött (bár a hatása, lebontása teljesen más úton történik, mint a glükózé).
tehát nincsenek rossz és rosszabb szénhidrátok. ami kell azt a szervezetünk előállítja.
ami nem kell, arról meg tudni kell:
ha zöldségről beszélünk, ami "szénhidrát" akkor ne essünk bele abba a hibába, hogy azért mert 100g saláta tartalmaz néhány gramm cukrot vagy keményítőt, már kiiktatjuk. ez nem olyan mennyiség, ami nagy vércukorszint emelkedést okozhat, nagy inzulin választ vált ki tehát az alacsony ch cöldségek energiáját, ch tartalmát számolgatni értelmetlen.
ezért írtam a paradicsomos halról is azt amit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!