Segítség! Imádom a MARCIPÁNT :D És a káros nassolnivalókat. Helyette valami más?
Tudom, hülyén hangzik, de mit tehetnék a hirtelen rám törő édességfaló rohamok ellen? :D Az a helyzet, hogy életmódot váltottam, már szépen ment is le rólam zsír, de néha rámtör az "ennem kell egy kis édességet MOST!!!" érzés és akkor megeszem valami nagyon töményet.
Most is 2 hétig beteg voltam és nem ehettem azt, amit szerettem volna (pl. túró, hal). Ma végre megehettem 2 gombóc fagyit, mert édeset akartam...De ez csak olaj volt a tűzre, mert utána megettem két marcipánszeletet is (ez ilyen lengyel finomság, belül darabos marcipán, kívül étcsokival bevonva, hmm, nyamm :D ). 1 szelet 150 kcal, szóval annyira nem durva (nem olyan édes, mint ezek a figurás marcipánok), meg ma 1 banánon, húslevesen csibecombbal, meg egy mini adag bolognai spagettin kívül nem is ettem mást (vacsira csak főtt hús lesz)... de idegesít, hogy nem tudok ellenállni az édességnek. Imádom a marcipánt! Meg az összes tömény édességet. Szerintetek mivel lehetne kiváltani? Pl. rágcsáljak pár szem rendes mandulát vagy diót? (Ezeket is szeretem.) Azért mentségemre szóljon, hogy az egész családnak én sütöm a süteményeket és tortákat, de azokból szinte sose eszem (ma szilvás süti volt :) ).
Anyukámat nem kérem semmire, egyrészt már kicsit öreg vagyok (:D) hozzá, másrészt ő aztán cukorfüggő, nem is érti, én miért nem sütizek a kávé mellé. Ő egymagában benyammog egy fél doboz bonbont.
Köszönöm a válaszokat!
A zabpelyhet úgyis be akartam szerezni. Néha köleskását szoktam csinálni magamnak kölespehelyből+kis tej+1 kis méz, vagy sima kölest főzök tejjel+1 ek mézzel. Mindkettő olyan, mint a tejbegríz/tejberizs. Tudom a méz is cukorbomba meg minden, de én akármilyen édesítőszert használtam, dobhattam ki a kaját a pocsék mellékíz miatt.
Ebben a függőség dologban igazatok lehet...Jó ideig megvoltam édesség nélkül, de aztán beteg voltam és semmi hasfogó nem segített, csak ez: banán + 2-3 kocka étcsoki. Lehet az étcsoki visszacsábított a sötét oldalra...:D
Huh, ismerős. Én is addig eszem a csokit, ameddig csak van belőle. :D Csak sajnos rajtam nagyon meg is látszik...
Így ezeket a sorokat olvasva rádöbbentem, hogy baromi nehéz lesz, de TELJESEN le kell állnom az édességekkel. Köszönöm mindenkinek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!