Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Segítség! Imádom a MARCIPÁNT...

Segítség! Imádom a MARCIPÁNT :D És a káros nassolnivalókat. Helyette valami más?

Figyelt kérdés

Tudom, hülyén hangzik, de mit tehetnék a hirtelen rám törő édességfaló rohamok ellen? :D Az a helyzet, hogy életmódot váltottam, már szépen ment is le rólam zsír, de néha rámtör az "ennem kell egy kis édességet MOST!!!" érzés és akkor megeszem valami nagyon töményet.

Most is 2 hétig beteg voltam és nem ehettem azt, amit szerettem volna (pl. túró, hal). Ma végre megehettem 2 gombóc fagyit, mert édeset akartam...De ez csak olaj volt a tűzre, mert utána megettem két marcipánszeletet is (ez ilyen lengyel finomság, belül darabos marcipán, kívül étcsokival bevonva, hmm, nyamm :D ). 1 szelet 150 kcal, szóval annyira nem durva (nem olyan édes, mint ezek a figurás marcipánok), meg ma 1 banánon, húslevesen csibecombbal, meg egy mini adag bolognai spagettin kívül nem is ettem mást (vacsira csak főtt hús lesz)... de idegesít, hogy nem tudok ellenállni az édességnek. Imádom a marcipánt! Meg az összes tömény édességet. Szerintetek mivel lehetne kiváltani? Pl. rágcsáljak pár szem rendes mandulát vagy diót? (Ezeket is szeretem.) Azért mentségemre szóljon, hogy az egész családnak én sütöm a süteményeket és tortákat, de azokból szinte sose eszem (ma szilvás süti volt :) ).

2012. aug. 19. 20:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ja, még egy jó tanács: Vegyél nyírfacukrot, tudom hogy nagyon drága, de hidd el megéri, és főzz vele nagyon sűrű zabpelyhet(tejben). A forró zabpehelybe dobj fagyasztott erdei gyümölcsöket, és tegyél bele egyetlen kocka csokit, ami szétolvad benne....fogyókúrás kaja, egészséges és iszonyú jól csilapítja az ilyen édességrohamot:D
2012. aug. 22. 22:37
 12/14 A kérdező kommentje:

Anyukámat nem kérem semmire, egyrészt már kicsit öreg vagyok (:D) hozzá, másrészt ő aztán cukorfüggő, nem is érti, én miért nem sütizek a kávé mellé. Ő egymagában benyammog egy fél doboz bonbont.

Köszönöm a válaszokat!

A zabpelyhet úgyis be akartam szerezni. Néha köleskását szoktam csinálni magamnak kölespehelyből+kis tej+1 kis méz, vagy sima kölest főzök tejjel+1 ek mézzel. Mindkettő olyan, mint a tejbegríz/tejberizs. Tudom a méz is cukorbomba meg minden, de én akármilyen édesítőszert használtam, dobhattam ki a kaját a pocsék mellékíz miatt.

Ebben a függőség dologban igazatok lehet...Jó ideig megvoltam édesség nélkül, de aztán beteg voltam és semmi hasfogó nem segített, csak ez: banán + 2-3 kocka étcsoki. Lehet az étcsoki visszacsábított a sötét oldalra...:D

2012. aug. 22. 23:19
 13/14 A kérdező kommentje:
Ja egyébként tegnap és ma is kaptam egy nagyon jól kinéző habos diós süteményt, de nem ettem meg, hanem lepasszoltam másnak és még csak nem is néztem utána pincsikutya szemekkel. Látjátok, megindultam a gyógyulás útján xD
2012. aug. 22. 23:22
 14/14 anonim ***** válasza:

Huh, ismerős. Én is addig eszem a csokit, ameddig csak van belőle. :D Csak sajnos rajtam nagyon meg is látszik...

Így ezeket a sorokat olvasva rádöbbentem, hogy baromi nehéz lesz, de TELJESEN le kell állnom az édességekkel. Köszönöm mindenkinek. :)

2012. aug. 23. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!