Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nincs elegetek már az ennyi...

Nincs elegetek már az ennyi féle diétából?

Figyelt kérdés

Oké az, hogy az ilyen Xnapos diéták csak a napok alatt hatnak. Az is oké, hogy életmódváltás kell, hogy életed végéig jó formába légy, na DE: kalóriaszámlálós diéta?(életed végéig figyeld a kcal táblázatokat);paleo diéta("ősemberes elmélet"- egy ősember sem volt kövéér?) Legnagyobb gondom, most akkor kell a szervezetnek ch vagy nem? Google-n is néztem, mindenhol mást ír. A gabonákkal mi a helyzet? Nincs szükség rájuk? Ha nincs akkor miért nincs? Nagyon elbeszélgetnék már olyannal is aki valóban érti a dolgát és nem csak mindenféle ember internetes írásaiban hisz. Lassan végignéztem az összes diétás kérdéseket, de már az Update módszerbe bele se merek kezdeni.

Szerintem itt az a probléma szinte mindenkivel, és velem is(!)tapasztalatból írom, hogy azzal foglalkozunk, hogy mit együnk. Mit szabad enni/mit nem szabad, mindig csak a kajáról szól minden. Én amondója vagyok, hogy a szervezet érzi mikor mire van szüksége, ezt valamilyen formában ki is fejezi. Szerintem egyébre kellene koncentrálni (bármire) csak ne az evésre. Mozogni, kijárni, szocializálódni, dolgozni akár tanulni stb.

18 éves vagyok 60 kg. És kíváncsi vagyok a véleményetekre, mit gondoltok?

2012. aug. 12. 22:07
 1/9 anonim ***** válasza:
20%

A gabonákat viszonylag rövid ideje fogyasztja az ember, a fejlődésének nagyobb szakaszában nem szerepelt az étrendjében. A gabonákban erős rostok vannak, amik mikrosérüléseket okoznak a bélfalon, és ez miatt vastagabb védőnyálka képződik, ami a tápanyagok felszívódását nehezíti. Ezért kell hántolni a búzát, rizst. Hőkezelés nélkül ugye nem tudjuk elfogyasztani a gabonát, hántolás és hőkezelés után meg a tápanyagok elvesznek, és csak üres kalóriák maradnak.

Hüvelyeseket, gumókat, módosult gyökereket mind hőkezelnünk kell ahhoz, hogy minimalizáljuk az emésztési zavarokat. A keményítő és egyéb komplex szénhidrátok nem tudnak azonnal felszívódni, azokat emészteni kell. Emésztés közben a bélbaktériumok ezeken a szénhidrátokon lakmároznak, és ha rendszeresen megkapják a szénhidrátjukat, kórosan elszaporodhatnak, gázokat termelnek, bélpanaszokat okozhatnak. Természetesen hiába van sok vitamin mondjuk a répában - hőkezelés után nagy része elvész, és a főtt répa valójában már csak egy végtermék, egy salakanyag. Nyersen meg az emészthetőséggel van gond.

Az állati eredetű fehérjék rákkeltő hatásáról külön könyv íródott Kína Tanulmány címmel. A húsban se víz, se rost, se vitaminok nincsenek, a hőkezelt hús lényegében egy nagy határ salakanyag, elsavasítja, és a sózás miatt dehidratálja a testet (sóznunk pedig kell, mert az könnyíti a fehérjék lebontását). Az állati zsírok pedig a cukor felszívódását akadályozzák, ami cukorbetegséghez vezethet. Minden hőkezelt és állati eredetű étel elsavasítja a testünket, aminek az eredménye az, hogy a szervezet kalciumot von el a csontokból.

Az egyetlen dolog, ami nem okoz semmilyen galibát a szervezetben, gazdag oldható rostban, vitaminban, ásványi anyagokban, esszenciális aminosavakban, az a gyümölcs, és a zöld leveles saláta. Ez utóbbiakra épülő teljes életmódváltoztatáson alapuló étrend létezik, úgy hívják, hogy 80/10/10 étrend.

Íme pár könyv a témában:

The China Study (A Kína Tanulmány)

Dr. Douglas Graham - 80/10/10 Diet

Dr. Douglas Graham - Grain Damage

2012. aug. 12. 22:50
 2/9 anonim ***** válasza:

"A gabonákban erős rostok vannak, amik mikrosérüléseket okoznak a bélfalon, és ez miatt vastagabb védőnyálka képződik, ami a tápanyagok felszívódását nehezíti. Ezért kell hántolni a búzát, rizst."=> Azaz mégse olyan hiperszuper, ha teljeskiőrlésű lisztet, kenyeret használunk?

Egyébként kérdező, teljesen egyet értek... Ezen mostanában én is rengeteget gondolkodom...

2012. aug. 12. 23:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kielégítő választ. Csupa jót olvasok erről a 80/10/10 diétáról. Van tapasztalata minderről kedves válaszadó?
2012. aug. 12. 23:07
 4/9 A kérdező kommentje:
Most meg azon akadtam fenn, hogyha a hőkezelt húsok mérgezőek, akkor miből lesz meg a fehérjebevitel? És egy ilyen diéta/életmódváltás mellett nem épülnek le az izmok?
2012. aug. 12. 23:25
 5/9 anonim ***** válasza:

A gabonákban lévő fehérjék is bekavarhatnak az emészőrendszerünkbe, autoimmun problémákat okozhatnak, és sok allergiás betegség rejtett okozói lehetnek, a legismertebb a glutén. A teljes kiőrlésű kenyerek nem olyan jók sajnos.

Jómagam kb. négy hónapja vagyok teljesen növényi étrenden, és egy hónapja a 80/10/10-en. Az eddigi jó tapasztalataim: ritkulnak az emésztési zavarok, a hasam az esetek nagy részében szuper lapos és feszes, a bőröm kezd tisztulni, nem száraz, kevesebb a pattanás, a korábbi erős testszagom kezd teljesen megszűnni. Korábban ha kihagytam egy fürdést, már szinte rohadni kezdtem, most meg semmi. Vannak kevésbé jó tapasztalatok is: nagyon nehéz tökéletesen érett, jó minőségű édes gyümölcsöt találni, ez pedig életbevágóan fontos. A banán talán az egyedüli, ami utólag beérve is teljesen jó, ez a fő kalóriaforrásom. Amit még javítanom kéne, az a banánok felhalmozása otthon, hogy soha ne legyen hiány, és a megfelelő mennyiségű kalóriabevitel, de már jó úton haladok. Igazából több év kell a teljes átálláshoz, és kitartás. Ez a lány már csinálja egy jó ideje:

[link]

2012. aug. 12. 23:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Izomépítésről kb. ennyi infó van egyelőre.

http://www.youtube.com/watch?v=4TwXHsSE5Vg

http://www.youtube.com/watch?v=olRj2tOV7W4

http://www.youtube.com/watch?v=KROAGJkyYpE

Állítólag csak a kalóriától és az edzéstől függ az eredményesség, az izom az aminosavakból épül, ami a gyümölcsben, salátában van. Én még nem művelem elég ideje az étrendet, hogy érdemben nyilatkozni tudjak, de a cél mindenképp a minél több kalória bevitele banánból, datolyából, és az edzés.

2012. aug. 12. 23:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem tudok jól angolul... De azért lenne az a csaj követendő példa, mert gyerekméretű ruhát hord 48 évesen, melle meg nuku? Ès erre még büszke is? Hát elgondolkodtató...
2012. aug. 13. 08:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy az lenne a büszkeségének fő forrása. Inkább hogy negyven évesen több energiája van, mint 20 évesen, semmilyen egészségügyi gondja nincs, és jól érzi magát a bőrében.
2012. aug. 13. 09:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha valóban olyannak akarsz beszélgetni, aki ért hozzá, keress fel egy dietetikust.

Amit itt neked összehordtak, az részben marhaság (még lehivatkozva is!!), ráadásul a hozzászólások egymásnak ellent is mondanak - magyarul, nem vagy előbbre.

Abban igazad van, hogy a szervezet "érzi", mire van szüksége, de ez inkább csak a mennyiségre igaz, és kizárólag gyerekkorban. Sajnos a gyereket a "na még egyet a papa kedvéért" vagy a "jó kisfiú mindent megeszik" stb. dolgokkal "megtanítjuk" arra, hogy a szervezete semmit ne jelezzen.

A 60 kg pedig önmagában semmit nem jelent. Ha 150-160 cm vagy, akkor sok, ha 180, akkor kevés. Az se mindegy, izom vagy zsír.

2012. aug. 13. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!