Paleo diétázó mit ettél tegnap?
Komolyan érdekelne.
de ez tetszett:-)
a szomszéd macskája nem fog többé senkit sem ébreszteni..
you know what i mean.
egyébként húst, zöldséget. szedret és dinnyét. párom hozott haza valami fura bogyót, azt is. meg tökmagot, más nem jut eszembe.
ma csirke lesz.
Mamut...ez jó volt:)
Én mostanság fogyózom, illetve életmódot változtattam. Nem igazán követek (legalábbis szándékosan) valamilyen konkrét irányzatot, egyrészt visszafogtam a bevitt mennyiséget, másrészt minimalizáltam a liszt(pékáru, sütemény) és (fehér) cukor bevitelét. Elég sok húst, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok. 12 kilót adtam le eddig, hátravan még kb. 10 az áhított cél eléréséig.
Valamennyit olvastam én erről a paleo étrendről és beszélgettem is ismerősökkel, de szinte mindenki úgy reflektált, hogy lehet, hogy az az étrend a 30 éves koráig élő ősembernek jó volt, de mi nem ősemberek vagyunk (tisztelet a kivételnek:), sokminden megváltozott körülöttünk, mint ahogy mi is...Szóval azon töröm a fejem, hogy mi lehet az igazság. Az orvosok szerint "A túlzott húsfogyasztás (magas foszfát-bevitel)" egyik rizikófaktora az oszteoporózisnak.
Köszi szépen.
Leírnád, hogy tegnap pl. mit és mennyit ettél?
az eszkimók szerint viszont nem rizikófaktor csontritkulás tekintetében a húsfogyasztás.
az orvosok azt szajkózzák, amit anno régebben a szájukba adtak, és addig szajkózzák ezt, amíg a mostani vezetők meg nem halnak, és felszínre tudnak kerülni az újabb, hitelesebb és pontosabb kutatások eredményei.
az ősember azért élt 30 évig, mert eltaposta egy mammut, vagy tüdőgyulladást kapott. ne feledjük, hogy a katonák ma sem élnek túl sokáig, szétlőtt fejjel nehéz is..
élhettek sokáig, betegségek nélkül ősemberek, ha a gyermekhalandóságon, néhány fertőzésen és a harcokon túlesett, élve..
elég megfigyelni ma is kőkorszaki körülmények között élő embercsoportokat, a paleolitot abszolút igazolják :)
Kevés olivaolajon megpiritottam a hagymát, fokhagymát, és egy kevés (nem mértem) darált húst, aztán hozzáadtam apróra vágott répát és cukkinit, só, bors és készre pároltam. Nagyon fincsi volt. :) Ezen kívül ettem még, egy barackot, egy almát és egy marék szilvát.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!