Tudnátok olyan élelmiszereket mondani, amelyek (amellett, hogy elérhető árúak és könnyen beszerezhetőek) lúgosítanak, antioxidáns hatásúak, jó hatással vannak az anyagcserére?
Életmódváltás előtt állok (ha nem akarok idő előtt elpatkolni), és tanácsokat várok. Sokat kell fogynom (nagyon sokat), de nem akarok csodapirulákat stb.
A (bazi)nagy túlsúly mellett van szívproblémám és asztmám, úgyhogy aerob jellegű mozgás nem jöhet szóba, de napi sok km-t gyalogolok (már sokszor sajnos attól is fulladok, de igyekszem).
Viszont alapvetően rosszul eszem, már nagyon sok éve (nincs pajzsmirigygondom, nem vagyok cukros, stb), szerintem csupa szemét a szervezetem belül.
Értelmes, gúnyolódásmentes válaszokat várom (és köszönöm).
Szia!
Óhh nehogy azt hidd, hogy annyire pénztárcafüggő, nekem sikerült váltiztatnom rajta már pár éve, 4en élünk 2minimálbérből, de az ételnél próbálok azért figyelni
zabpehely-200ft fél kilo-aldi, penny, auchan, lidl, kölnz zabpehely rettentően dárga 600ft azt ne vedd meg
joghurt, kefír, soványabb tejek-sajátmárkás, most a danone 49-naturjoghurt és a kefít is, ezt használd tejfül helyett de van hogy 129ft a 450grammos
teljes kiőrlésű toast kenyét fél kilo 179-auchan, aldi, fél kilos rozs vagy korpás kenyér 169 penny
most piacin a lecsópaprika, paradicsom 120-150ft, cukkini 150ft, barack 199, dinnye 98ft, nyári alma 199, ezeket érdemes venni és ezekből főzni
túró 250g 199-lidl
rizs 1kilo 200ft
krumpli 100ft
a husok drágábbak, de csirkecomb-felső, alsó, pulykacomb, pangasius halfilá, csirkemáj még viszonylag elérhető áron van, néha a csontos csmell 999 tescoban, ott érdemes többet venni belőle, csontból pedig levest főzni
tojás 40ft
sajtokból van light is-tolnai, medve, toole, mozzarella-ugyanannyi az ára
elkészítésnél ne zsírban, olajban süsd az ételeket, húst hanen párolva, zacskóban alufóliában stb
cukor, fehér liszt, tészták, péksütik, zsíros husok, édességek, chipsek, üdítőket ne egyél-igyál
itt a zöldségszezon, gyümölcsszezon
paradicsomos káposzta, töltött paprika, főzelék húsgombóccal, tojásos lecsó, zöldséges rizseshús, lecsós szelet, spenótfőzelék tojással, töltött hagyma, cukkini, paradicsom, zöldséglevesek, gyümölcsleves, barackos-túrós gombóc stb stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!