Tudnátok nekem olyan ételeket mondani ami nem hízlal?
Minden, amiben sok fehérje van, és zsír, nem pedig szénhidrát.
Aminek a szénhidráttartalma 2 vagy alatta van, az általánosságban véve nem hizlal.
Hjajjjjj...
Az nem hízlal, amit nem eszel meg...
Kezdjük az elejéről: minden ételnek van energiatartalma, amit az jelez, hogy hány kalória van benne. A szervezetednek szüksége van valamennyi energiára. Ha többet eszel meg, mint a szükségleted, akkor hízol, ha kevesebbet, akkor fogysz. Tehát érdemes olyan kajákat enni, amiben kevés kalória van, de azért jól laksz tőle.
Na most: vannak a fehérjék, a zsírok és a cukrok.
Fehérjéből kell sokat enni, mert az az izmokat növeli, nem a popót meg a pocit. Ilyenek a hús (inkább csirke mint malacka), hal, soványabb tejtermékek (nem tejföl :P), zöldségek, hüvelyesek.
A zsírokat nem kell magyarázni: olaj, disznózsír meg ilyenek. Ebből legjobb az olivaolaj, nem a pusu.
A cukrok - vigyázat - nem csak azok, amik édesek. Cukor a kenyér, a krumpli, a tészta, a ropi, a rágcsi is. Más szóval szénhidrátnak hívjuk a cukrot. Ebből is kell valamennyi a szervezetnek, de nem 5 cm vastag fehér kenyér, hanem barna, teljes kiőrlésű kenyér, köretnek meg barnarizs, nem egy mázsa spagetti.
További alapelvek: naponta 5-ször kell enni kevesebbet, és hetente 3-szor kell valamit sportolni.
Na, ez, amit most leírtam, ez nem hízlal.
Sok sikert :)
Minden hizlal, amivel túlléped a kalóriaszükségletedet, semmi, amivel nem.
A fogyáshoz viszont kalóriadeficit kell, tehát érdemes alacsony kalóriatartalmú ételeket enni inkább, mert abból mennyiségre többet lehet enni.
De nem csak a szénhidrát kerülendő, hanem a zsír is. Divatos most "a zsír a barátod" elmélet, de meg lehet nézni, mennyi kalória van a zsírban.
TEhát a felsoroltak közül a csirke jó, a rizs és a sajt mértékkel, a többi felesleges.
De csirkéből és rizsből sem lehet degeszre enni magad.
Amit szinte korlátlanul lehet enni, az a zöldség. (A krumpli és a kukorica nem zöldség, a salátaöntetben sok a kalória, hacsak nem magad csinálod.)
Kell a gyümölcs, de csínján kell bánni vele.
Jó a csirke és a hal, de ehető más, nem zsíros hús is.
Keveset mindenből, amiben liszt és/vagy cukor van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!