Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A cukorelvonás (csoki, és a...

A cukorelvonás (csoki, és a többi nasi) okozhat remegést?

Figyelt kérdés
Csak mert 2. napja diétázom, semmi cukor, és remeg a kezem, plusz gyilkolni tudnék egy kis édességért. :( Eddig nagyon sok csokit ettem, napi szinten zabáltam a nasst. De elég volt, most nagyon szépen tartom magam, csak éppen folyamatosan remegek, s nem értem, mi az oka.
2012. aug. 7. 11:14
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Cukorbetegekről beszélsz, nem egészséges emberekről.

A vércukrodat a test állandó szinten tartja, megoldja, honnan vegyen energiát. Persze, egy kemény edzés vagy fizikai munka után ha kiüríted csutkára a glikogént, egy pillanatra lehetnek megingások, amíg újabb forrásokat szabadít fel, lehet enyhe émelygés, verejtékezés, gyengeség, ez tart kb 2 percig. Aztán helyrejön és kész.

A cukorbeteget ne hasonlítsuk az egészséges emberhez.

2012. aug. 7. 11:44
 12/32 Szoondiii ***** válasza:
0%

hé-hé, én lowcarb párti vagyok, nekem aztán nem kell a cukor szabályozásról mesélni..

a másik válaszolónak írtam!

2012. aug. 7. 11:48
 13/32 anonim ***** válasza:

Off:

A gyógyszeripar meg egyéb dolgok egy egész más tészta, ara kár szót fecsérelni, nem megoldható.

A cukorbetegség is igen erősen genetika, persze rá lehet segíteni, de pl. anyám életében nem volt elhízott, nem evett összevissza édességet, a zsír és hús volt az étkezésének alapja, és mégis cukorbeteg lett 50 évesen, mert mamától örökölte. Másik mamám világ életében csokit majszolt süteménnyel és tejjel, mégsem volt sose cukorbeteg, 80 évesen halt meg. Nem lehet ennyire összekötni a két dolgot. Ez a paleolit cucc, amiről te beszélsz, Mo. lakosságának 50%-nak elérhetetlen, mert meg sem tudják sokan a húst fizetni, burgonya, tészta teszi ki sok ember táplálkozásának alapját, húst évente látnak 3x. Mélységében kell a problémát látni, az élelmiszernek nem csak a minősége számít, az ára is. Ezért kell a ch és hús közötti keskeny utat megtalálni a legtöbb embernek és ezért nem javasolható egyértelműen a gabona, tej, tészta megvonása, mert nem megfizethető.

2012. aug. 7. 11:54
 14/32 anonim ***** válasza:

Nem kell TELJESEN megvonni a cukrot! Egyél nyugodtan (akár kis édességet is - a hangsúly a KIS-en van!), de tényleg MÉRTÉKKEL!

Mondjuk heti egyszer egy-két kocka étcsokit, kezdetnek.

Emellett pedig nyugodtan tegyél a teádba kevés cukrot (mondjuk két kis kanálnyival egy normális méretű bögrébe), és, amit cukorral kell főzni, csináld úgy, rendesen!

Jobban leszel, és lehet így is fogyni. Nekem sikerült.

2012. aug. 7. 11:56
 15/32 anonim válasza:

Egy kis kiegészítő infót tennék a kérdéshez.

Fontos lenne, hogy ne éhezz. A fogyás nem arról szól, hogy szenvedünk, hanem arról, hogy tudjuk, mikor milyen táplálékokat együnk, és hogyan mozogjunk, hogy a szervezet csökkentse a testzsír mennyiségét.

3 óránként eszel közepes mennyiséget párolt sovány húsból, zöldségből, akkor nem jön rád farkaséhség sem.

A remegés lehet vitaminhiány, fogyasztasz multivitamin készítményeket?

2012. aug. 7. 21:23
 16/32 A kérdező kommentje:
Igen, szedek multivitamint, mellé napi 500 mg c-vitamint is. A remegés azóta se nagyon múlik, pedig rendesen eszem, zöldséget, gyümölcsöt, csirkét, joghurtot, stb, igaz, no cukor.
2012. aug. 7. 21:27
 17/32 anonim válasza:
Nem tudom :( Lehet, hogy lelki oka van, illetve el kellene menned orvoshoz.
2012. aug. 7. 21:41
 18/32 Szoondiii ***** válasza:

Írtatok jókat, szeretnék reagálni!

Az anyagi kérdés és a genetika is érdekes. Nyilván genetikán a lehető legtöbbet megpróbálunk javítani, tehát ha feltételezem, hogy hajlamom van egy betegségre, azt nem előhozni.

Anyagilag ha valaki nem MÉRTÉKKEL kis cukorra költene, nem kis joghurtkát venne, illetve a gyógyszer-orvos, cigaretta, alkohol költségét megspórolja, akkor elképzelhető, hogy már több forrás jut igazi élelmiszerre. Pót megoldásként meg ott van a zab mint ch forrás, illetve a rizs. Én is éltem ezeken..

a MÉRTÉKKEL lehet cukrot enni hozzászólásoknak semmi értelme, védik a saját elhibázott táplálkozási szokásukat.. drága és egészségtelen, még kis mennyiségben is a cukor..

2012. aug. 8. 08:10
 19/32 anonim ***** válasza:

Csak azt fogd fel, hogy megfizethetőbb, mint a hús!

A tészta, a kenyér, mind mind energiában dús élelmiszerek és lényegesen olcsóbbak, mint a hús. Az, hogy ki mennyit költ gyógyszerre, másik kérdés, akkor sem tudja a mindennapos húst megfizetni. Aki otthon tart állatot, az sem teheti meg minden nap, hogy húst egyen, mert egy hűtőláda fogyasztása baromira magas, nem mindenki engedheti meg magának, egy fagyasztós hűtőbe befér 20 csirke, ami egy 3 tagú családnak semmi, télen ugyanúgy nem eszik annyi húst. Lehetetlen dolgokról beszélsz, könnyű szajkózni, hogy egyen mindenki húst, de miből? 1300 ft kilója a csirkének, a marha és hal szinte megfizethetetlen egy átlag embernek, szóval ezt az egyen mindenki húst kampányt be kéne fejezni, mert lehetetlen.

Inkább arra találj ki valamit, hogy kereshetnének az emberek annyit, hogy megtehessék ezt, hogy minden nap húst esznek, na az lenne a valami!

2012. aug. 8. 10:39
 20/32 anonim válasza:

Könyvet lehetne írni arról, hogy az egyszerű ember hogyan tehet szert jobb anyagi helyzetre.

Egyszerűen kellően fontossá kell tenni az értékrendben az anyagiakat.

De sokkal kényelmesebb elkölteni cigire, alkoholra, nyaralásra, kocsira, bulizásra, kávéra.

Sokan úgy vállalnak gyereket, hogy nem tudják eltartani, de "majd a szeretet mindent megold" címszóval létrehoznak még egy emberi életet a nyomorba.

2012. aug. 8. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!