Este fél10kor ettem utoljára 3 virslit 1 lilahagymával. Most már lefeküdhetek? Megemésztettem? Sok volt ez vacsira?
És mi a baj a zsírral? Tán a szervezetnek nincs szüksége zsírokra?
Az más kérdés, mi van a virsliben, de nem éppen zsír, mert az drága:D A zsírhoz állattal kell találkoznia, 15% hús, 10% hulladék és tömérdek szója van benne.
#2 - Tévedsz. Az ember anyagcseréje alvás közben sokkal lassabb! + Éhezik a szervezet, tehát inkább raktároz, mintsem feldolgoz tápanyagot. Ehhez még add hozzá a pocsék minőségű táplálékot és = hízás. Ezért fontos, hogy alvás előtt mit eszik az ember és mikor.
#3 - Igen, a zsír fontos. De kérdés, milyen zsír? Nyilván a virsliben telített zsírok vannak, vagy az olcsóbbakban tán még transz-zsírsavak is, amik szabadgyökképző elemek, ezen kívül pedig növelik az érelmeszesedés és így a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Arról nem beszélve, hogy hizlalnak. Ha már zsír, akkor inkább növényi zsírt (pl. olajok, lenmagolaj, olíva olaj) kell fogyasztani, abban kevesebb a telített zsírsav.
Viszont olívaolajból lehet kapni olyat, ami sütéshez való. A másik dolog meg az, hogy a teflon korában már fölösleges olajjal vagy zsírral sütni... De akinek belefér a diétájába, az nyugodtan használhat egy kevés olajat.
Az állati vs növényi zsír vita elég régóta tart, de részemről az omega 3-6 zsírsavak miatt mégis csak kifizetődőbb a növényi zsír.
Ezek a zsírsavak az állati zsírokban is megvannak, szóval ez így elég kevés indok, de ez valóban egy 50 éves vita, nem nekünk kell ezt eldönteni.
Sütöttél te már teflon edényben zsiradék nélkül bármit is?
Furcsa szaga lesz, mert nem egyenletesen kezd el sülni a kaja, egyből égni kell, szinte ehetetlen. Mindenképp kell alá zsiradék, minden olyan olaj, amit hidegen sajtolnak, sütésre alkalmatlan, vagy minden szelet húsnál cserélni kell, mert megég nagyon gyorsan, 2. szeletnél már szaga van. Aki magának otthon egy személyre főzőcskézik, az persze, használjon olivát. Még a hidegen sajtolt napraforgóolaj sem bír ki 3 szelet húsnál többet.
Ha vizet teszel alá, valami fura nyálkás izé lesz belőle:D
A külseje hirtelen elkezd főni, sokkal jobb 5 csepp napraforgóolaj, annyitól senkinek semmi baja nem lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!