Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet a sok rágózástól puffadni?

Lehet a sok rágózástól puffadni?

Figyelt kérdés

Nem értem miért, de mostanában nagyon megpuffad a hasam estére, sőt, még az is előfordul, hogy (kisebb mértékben) már reggel is puffadt. Próbáltam az evéssel variálni, elhagyni mindig valamit, megfigyelni, mi okozhatja, de nem jutottam semmire. Egy dolog jutott eszembe, ma este, amire eddig nem gondoltam: elég sokat rágózom. (Főleg a fogyózás miatt, mert ugye kevesebbet eszem, és ez segít kicsit. )

Szerintetek lehet attól?

Másra már tényleg nem tudok gondolni, nem is eszem sokat tényleg.

Két-három kilóval több vagyok ráadásul mindig estére, mint reggel voltam, szerintem ez is túl van már a normális határon... :s

(Egy ideje minden reggel és minden este lemérem magam súlyra és centire is - csípő, derék, comb -, és este minden adatom több mindig!)

Valami bajom lenne?

2012. aug. 1. 23:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Talán el kellene menned orvoshoz, valószínűleg többet tudna segíteni, mint az itt lévők.

Fogalmam sincs, hogy mi okozhatja a puffadást, nem hinném, hogy a rágó. Az inkább hasmenést okoz, illetve kilyukad tőle a gyomrod.

2012. aug. 1. 23:18
 2/11 A kérdező kommentje:

Hát akkor már másra tényleg nem tudok gondolni. :(

Már alig eszem, mégis egyre csak puffadok, és a súlyom is nő. :(

2012. aug. 1. 23:23
 3/11 anonim válasza:
100%
Persze,hogy lehet a rágótól puffadni.Ahogy rágod,a nyálképződésed is beindul,amit le kell nyelni.Azzal együtt egy csomó levegőt is lenyelsz,amit rágózás nélkül nem tennél.A sok fölösleges levegő meg puffadást okoz.Egyszerű.
2012. aug. 1. 23:53
 4/11 anonim válasza:
Lehetséges,hogy olyan ételt eszel ami felpuffaszt.Igyál citromos forró vizet vagy meleg vizet egy kis szódabikarbónával elvileg ezek elmulasszák a puffadást.
2012. aug. 1. 23:54
 5/11 anonim válasza:
A rágóban rengeteg cukor van és ne dőlj be a "cukormentes" rágóknak sem.Az esti és reggeli testsúlykülönbség meg normális.
2012. aug. 1. 23:58
 6/11 anonim ***** válasza:
2012. aug. 2. 02:25
 7/11 anonim ***** válasza:
61%
igen, sajnos én is észrevettem. Aki azt írta, hogy kilyukad a gyomor, az normális? Kb. 20 éve rágózom intenzíven, le is szoktam nyelni többnyire, de azon kívül, hogy mások szerint is rágófüggő vagyok, nem tapasztaltam káros hatást, de puffadást, azt igen!
2012. aug. 2. 06:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Akinek erős a sava, kilyukadhat tőle a gyomra, ha ráadásul üres is.
2012. aug. 2. 06:46
 9/11 A kérdező kommentje:

Azért a gyomorkilyukadástól nem félek, nem arról van szó, hogy 50 rágót eszem naponta, és lenyelni sem szoktam. :)

Mindenesetre ma kipróbálom, hogy nem eszem rágót.

Ma reggel is lemértem magam, lapos a hasam, úgyhogy "tiszta lappal" indulva kísérletezem tovább.

Egyébként érdekes módon a tegnap este magasabb súlyom ma reggelre is megmaradt, pedig az is jóval lejjebb szokott menni. Remélem, nem híztam, hiszen pont hogy fogyni szeretnék. :(((

2012. aug. 2. 07:00
 10/11 anonim ***** válasza:

a puffadásod nem tudom mitől van, viszont...

tudom, nem kérdezted, és nem tudom, hogy mit takar nálad az "alig eszem valamit", de ez a módszer, amennyiben az alapanyagcseréd alatti kalóriáról van szó, egy darabig működik, fogysz, tök jó, de a szervezeted bepánikol, és elraktároz mindent, amit beviszel. szóval csak okosan, egyél sokszor keveset, és akkor rágózni sem kell, mert nem leszel éhes:) és a fogyókúra sem egy kínszenvedés lesz;)

2012. aug. 2. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!