Fogyókúrázok! Mit szoktatok reggelizni?
Nem vagyok kezdő fogyizó igazából, de már majdnem egy éve abbahagytam a fogyózást, azóta pár kilót felszedtem, szerencsére közel sem annyit mint amennyit leadtam :)
Én anno mindig müzlit ettem reggel tejjel, utána pedig akkor is, mikor már nem fogyóztam, így már elég unalmas, szóval kíváncsi vagyok, ti mit reggeliztek, hátha nekem is megtetszik valami :)
Alapvetően kétfélét, de mindkettőt "ezerféleképpen" lehet variálni:
- Fehérje shake + valami lassan felszívódó szénhidrát, pl. zabpehely, zabkása, teljes kiőrlésű pékárú, stb.
- Tojásrántotta, teljes kiőrlésű kenyérrel.
mivel én reggel MINDIG édeset kívánok ezért már vagy egy fél éve zabkását eszek :D általában valamilyen gyümölccsel, de van hogy diétás lekvárral vagy magvakkal, vagy kakaóval
21L
huu én variálgatom őket
zabkása gyümölccsel, joghurttal vagy túróval
rozskenyér, főtt tojás, paradicsom
grahamkenyér, 2sz sonka, 2sz light sajt, paprika, paradicsom
1rozskifli 1konzerv tonhal-borsos krém/paradicsomos/ sima levében, hozzá 1 paradicsom
1kis sz barnakenyér, 2tojásból, 2-3paradicsom, 1nagy paprika, pár levél spenótból rántotta 1 tk olivaolajon, ha van hozzá gomba, brokkoli akkor azzal is
2sz rozskenyér, mindegyiken 2-2sz sonka, 1fej hagyma és 1paradicsom karikákra vágra rátenni, majd a tetejükre 1-1 sz light mozzarella sajt és melegszendvicsnek megsütve hozzá mustár vagy ketchup házi paradicsomból és oregánóból
1cs mozzarella sajt fele 1 tál saláta 4-5 sz pizzás abonett
graham piritós megkenve mézzel hozzá 1 natur joghurt vagy kefír vagy ha van túróm akkor mézes túrókrémnek megcsinálva ráreszelve almá majd megszórva fahéjjal
zabkorpából palacsinta túrós-citromos vagy túrós-barackos vagy túrós-almás töltelékkel, vagy zabpalacsinta egy kis pohár joghurtos-kókuszos öntettel rajta lime vagy bogyós gyümikből öntet
túrógombóc, túró, tojás és egy kis méz, joghurt összegyúrva, ez megsütve, majd darált dióba vagy zabba megforgatva, hozzá joghurtos fahéjas öntett, vagy szoktam olyat is hogy teszek a gombóc közepébe fél-fél barackot, epret amikor még volt nagyon finom
vagy almát kimagozok, levágom a tetejét és túrós-mézes-mazsolás vagy túrós és diétás lekváros masszát töltöt bele, rászórok fahéjat és sütőben megsütöm de ugyanígy szoktam a zsemlével is, egy rozszsemle belét kiszedem, majd túrós-mézes masszát töltök beleés így sütöm meg, ez akkora is jó ha mondjuk hosszabb útra megyek, igaz ezeket úgy szoktam hogy előző nap csinálom meg ált ebéd uáni nasinak és mikróban csak rámelegítek, de nagyon finomak, érdemes kipróbálni
Én pl nem reggelizek soha sem. :D
De a joghurt 1 szelet piritóssal(A Ceresnek van Slimm kenyere) az simán jó. Hozzá ehetsz mozzarellát is szerintem simán.
A tojás az nagyon jó fogyis kaja, csinálhatsz tükörtojást, rántottát(ebbe zöldségeket is tehetsz)...
Szokott anyukám csinálni pirított búzadarát(ez lehet ebéd is szerintem amúgy): 20deka búzadarát 40deka vajon(Rama) megpiritasz, zsemleszínűre. Majd vizet engedsz bele, hogy ellepje, de ne lepje el túlságosan :D :D Vársz, míg felszívja a vizet(puhul). Tálalás előtt megszórod reszelt sajttal és petrezselyemmel. DE variálhatod szerintem kedved szerint. Isteni *_*
Köszönöm a válaszokat, kaptam pár ötletet!
6. válaszoló, neked igazán nagy a repertoárod, jó változatosan étkezel még reggel is!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!