Üdítő helyett ízesített ásványvíz?
"igyál light kólát"
Ne igyál light kólát, mert iszonyú egészségtelen, nem fér bele a fogyókúrába, az egészséges táplálkozás kereteibe pedig semmiképp.
Az egészséges életmódba sok minden belefér, a lényeg mennyiség. Személy szerint én a havi 2-3 kólát (a light is egészségtelen) sokallom, de én sose voltam oda érte. De ha te eddig minden másnap kólát ittál, akkor kezdetnek tökéletes ha ezentúl csak a moziban iszol. Aztán majd később, ha úgy érzed, már ott se, csak bizonyos alkalmakkor.
Ízesített vizek is mehetnek néha, de jobb ha te magad csinálod. Tegyél pár csepp citromlét a vízbe, finom lesz. :) A márkákat amiket írtál, nem ismerem, de nézd meg azért a kalóriatartalmukat meg az összetevőket.
oké, köszönöm :)
igen amúgy, kb minden nap ittam kólát eddig. de mostanában már alig.
vizet is úgy gondoltam, hogy általában sima, de mondjuk naponta vagy kétnaponta 1-1 pohár ízesített
Én inkább azt javaslom, hogy se light, se zéró kólát ne igyál. Ha nagyon megkívánod, akkor igyál rendes kólát és számold bele a cukortartalmát másfélszeres szorzóval a napi szénhidrátbeviteledbe.
Azért másfélszeresen, mert ez gyorsan felszívódó, szar szénhidrát.
De miért ajánlom ezt inkább?
Mert ennek van kóla íze, nincs mellékíze és nem fogod még jobban kívánni az "igazi" kóla ízét.
Emotionben asszem van cukor :/ 38 kcal/100 ml, de ha 1,5 litereset veszel az már sok:/ hiszen 1 liter kb. 380 kcal... a zero kóla kb. 0,2 kcal/100 ml, az jó néha nyugodtan ihatsz!
Meg vannak édesítőszeres üdítők ilyen 0,5-1,5 kcal/100 ml, abból 1,5 liter is olyan 20 kalória. A benne lévő édesítőszerek rákkeltőek LEHETNEK(!) de nyilván ha 1 héten megiszol 2 üveggel semmi bajod nem lesz, csak ha napi 20 üveggel innál akkor lehetne bajod. Nem kell félni az édesítőszertől ha mértékkel fogyasztod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!