Fáj a lábam. Mit csináljak?
AZ izületeidhez képest túl nehéz vagy, ezért nem is célszerü futni, mert teljesen tönkreteszed a térded, elkopik az izület és késöbb járni sem nagyon fogsz tudni.
AMig ennyire nehéz vagy, addig nem fuss, hanem amilyen gyorsan tudsz, gyalogolj legalább 40-50 percet egyfolytában minden nap. Idövel - amikor a súlyod is csökken meg a lábad is erösödik, esetleg elkeztdhetsz futni. Viszont a futás sokkal megterhelöbb minden korban és súllyal az izületekre nézve, mint a gyaloglás.
Azért ne vicceljünk már hogy 63 kilót nem bír el egy 14 éves szervezet.
Vagy rossz a futási technikád, vagy szar a cipőd, vagy egyszerűen csak izomlázad van. (Vagy lúdtalpad.) Mi fáj, hol fáj? Az egész lábad, vagy csak a talpad? Mennyi idő alatt múlik el? Futás után 2. napon fáj a legjobban?
fáj a lába? amputálja!
:D
amugy nem muszály neked a lábadat erőltetni ahhoz hogy lefoggyál!a hasadnál kezdheted a felülésekkel...stbstb ha már elbirja a fájos lábad a sulyod...illetve akkor már nem is fog fájni a lábad, akkor fuss!
Azt is jó lenne tudni, hogy hol fáj a lábad, combizom, vádli? Akkor izomlázad van. Boka? Lehet, gyenge a vádlid, és nem bírja az ízület a megterhelést. Térd? Akkor esélyes a lúdtalp, de a bokánál is lehet. Kérj egy beutalót az orvosodtól vagy nézz be az iskolaorvoshoz, könnyen lehet, hogy ő egy ránézésre meg tudja mondani.
Mindenesetre ne erőltesd a futást addig, amíg nem tisztázódik, és utána is csak óvatosan, mert 14 évesen ez tényleg megterhelő túlsúly, nem jó ész nélkül mozogni vele. Inkább biciklizz, az kíméli a lábat!
"Fáj a lába? Amputálja! Nem lesz többé gondja rája!"
Egyébként tényleg hol fáj a lábad??? Nem mindegy! Nem csak az izomlázat érzed fájdalomnak?
Ha a térdnél fáj mondjuk, az azért veszélyes, arra tényleg vigyázni kell! Szóval írj még részleteket!
Amúgy válassz más mozgást! Tornázz, menj úszni, vagy a biciklizés is kímélőbb a futásnál.
Enni meg csak mértékkel! De nem koplalni!
Szerintem nem a futástól fáj a lábad. Hasonló alkatom van nekem is (164 cm, 65 kg vagyok), és nekem egyáltalán nem fáj a futástól a lábam. Vagy csak hirtelen túlhajtod magad. Fuss kevesebb, lassabban, vagy inkább sétálj.
Ha fogyni szeretnél, akkor viszont a heti egyszeri testmozgás nem elég. Szánj kétnaponta legalább egy órát tornára, és később növeld ezt az időtartamot.
A lábaddal kapcsolatban beszélhetsz orvossal, lehet hogy ortopédia betegség miatt fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!