16 éves vagyok,156 cm és 78 kg. Mit próbáljak ki? Részletek lenn.
Sziasztok, már 10 éves korom óta próbálkozom a fogyással, de amióta az eszemet tudom, kövér voltam, még sosem volt olyan része az életemnek, amikor vékony lehettem volna... Emiatt egy állandóan szomorú, magába forduló depressziós lány lettem, aki inkább elfoglalta magát a tanulással, mintsem arra gondoljon, hogy mennyire el van cseszve a teste.
Na, a lényeg, most már komolyan nagyon-nagyon szeretnék lefogyni, mert már nagyon elegem van belőle, meg később sem szeretnék beteg lenni, és azt is tudom, hogy ha idősebb leszek, már csak sokkal-sokkal nehezebb lesz a fogyás, szeretném kihasználni, hogy fiatal vagyok és még életerős is lehetek (jelenleg nem érzem magam túlontúl annak).
Itt van a nyár, van még 6-7 hetem a nyári szünet végéig, szeretnék addig elkezdeni egy olyan nem is fogyókúrát, de mindenképpen fogyást beindító programot, amivel le tudnék fogyni úgy, hogy többet ne kelljen erre a sok felesleges kilóra gondolnom (persze utána is figyelnék arra, hogy tartsam.)
Nem is igazán a fogyókúrák témakörbe akartam írni, mert a mozgás is tudom, hogy rettentően fontos, ezért most a tanácsotokat kérem.
Mit tegyek, hogyan kezdjem el a fogyást? Még sohasem volt 1-2 kilónál több maradandó fogyásom, sosem sportoltam rendszeresen. Speciális diétára nincs lehetőségem, mert a családomnak nincs pénze arra, hogy még külön erre is odafigyeljen, hogy milyen kaját eszem én külön, sportolási lehetőségeim pedig aligha vannak speciálisak megint.
tl;dr:
hogy kezdjen neki egy fogyásban tapasztalatlan kezdő a fogyásnak? mindenféle edzésterv, diéta (ami nem túl nyakatekert) érdekel.
1 év alatt 30 kg-t fogytam így:
Legalább 2-3 liter víz naponta, nekem gyorsítja az emésztést.
14.00-ig BÁRMIT lehet enni. Utána zsírszegény húsokat, tejtermékeket, nagyon módjával gyümölcsöt (cukortartalom miatt). Ahogy megszokta a szervezetem ezt az új módot, egyre kisebb adagokat kívántam. Esetleg célszerű teljeskiőrlésű kenyeret venni. Nem költséges étrend szerintem.
heti 3x4 alkalommal torna. Én otthon csináltam, és főleg olyan tornákat választottam, amiben inkább mozogni kellett, mint erősíteni, mert először lefogyni akartam, nem izmos hátat, hasat stb...
Nagyon jók ehhez Norbi duci tréning videói, és a Zumba videók. 40 percesek csak. Ki lehet bírni. Egyszer ez, egyszer az.... Én most már egyszerre 90-110 percet is tornázok. Imádom.
bocsánat... heti 3-4 alkalommal-t akartam írni
Esetleg célszerű mérni magad. Erre a digitális a jó, ami még dekát is mutat. Nekem időszakosan volt fogyásom.... hetekig semmi, aztán hitlen -3 kg.... Ez stagnált megint 1-2 hétig, megint -3 kg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!