Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Norbi parasztdiéta, ésszerű,...

*gin* kérdése:

Norbi parasztdiéta, ésszerű, tudományos alapokon nyugvó érvek érdekelnének ellene/mellette. Ki mit gondol róla?

Figyelt kérdés

[link]

Személy szerint röhejesnek tartom, mindjárt az első bekezdésen fennakadt a szemem: "A célom bebizonyítani, hogy nem a kalória a lényeg, mivel a testünk se a rostból, se a megevett zsírból, se a megivott cukormentes szeszből, se a megevett fehérjéből nem képes hatékonyan hízni."

Ez tudtommal durván sértené az energiamegmaradás elvét.

Szeretnék mellette és ellene érveket is hallani, de ne olyanokat, hogy "Norbi mondta, akkor biztos igaz"/"Norbi mondta, akkor biztos kamu."

2012. júl. 16. 01:07
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

1. Egy hetes diéta - kamu.

2. Egy hét alatt -5kg - kamu.

3. Csupa állati zsír, szalonna, kolbász, majd odaírja, hogy azért magas koleszterinnel küzdők ne csinálják, HABÁR a magas koleszterinszintet a szénhidrát okozza - kamu.

4. Csak ápdét péksüteményt lehet enni kenyérként, jó drágán.

5. Estére megihattok egy felest - az ethanol, alkohol biztos nem szénhidrát és nem lehet tőle hízni!

Amúgy egy normális kaját nem látok benne, pl. halat, az egész csak a buta paraszt magyarok "a régi öregek szalonnát ettek kenyérrel és mégis szikárak voltak meg mellé felessel kezdtek" barom tévhitére épít, csak sehol nem látom leírva mellé, hogy hajnal 4-kor indul a kardió és 12 pótkocsi trágyát kell először felvasvillázni aztán szétteríteni, vagy kaszával aratni 16 órán keresztül látástól Mikulásig.

De Norbi iszonyú profi abban, hogy eladja a hülyeséget, és ezért tisztelem valahol, másképp hogy lehetne ez:

[link]

2012. júl. 16. 07:35
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Én is így gondolom,mint az 1. válaszoló.mert az öregek tényleg reggeltől estig a földeken dolgoztak keményen,amihez kell is az energia.
2012. júl. 16. 07:41
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez egy sima ketogén diéta:

[link]

Van alapja, arról szól a történet, hogy nincs inzulintermelés, emiatt nem tud raktározódni a zsír. Tim Ferris for hour body-ja is ugyanez, ismerek olyat, aki egy huszast ledobott így.

Más kérdés, hogy mennyire egészséges, meg hogy ki hogy bírja, én tuti nem bírnám...

2012. júl. 16. 11:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem tudományosan abszolut megállja a helyét, csak, hogy ez nem parszt diéta, hanem ketogén...

Bár ahoz, hogy ketogén állapotba kerülj napok kellenek, szerintem a heti 5 kg tulzás, de ha folyamatosan csinálja valaki, szerintem 2 hónap lazán lemehet 10-15 kg zsír( persze nem 65kg os csajról ,hanem mondjuk egy 100 kg feletti vkiröl), persze edzéssel.

2012. júl. 17. 00:24
 5/9 A kérdező kommentje:

igen, nekem is egyből a ketogén diéta ugrott be, na de ott sem 4000 kalóriával operálnak, hanem súlytartóval, vagy minimális deficittel :)

viszont az 5 kiló szerintem simán összejöhet kamuból: a kardio kiüríti az izomglikogént, a sok zsír megf.sat, és talán a ketogén állapot miatt zsírt is veszthet az illető.

DE! Nekem kevesebb, mint 5 kiló hiányzik a boldogsághoz (pontosabban nem is kiló, csak tudom, hogy régebben 3 kilóval kevesebben már elég f.szán néztem ki), viszont ha én belekezdenék ebbe nagy lendülettel, hát azt hiszem az 1 éves küzdelmemet a narancsbőr ellen dobhatnám a kukába. Ja, és abban is biztos vagyok, hogy 5 kiló ide vagy oda, a kritikus testrészeim (fenék, comb) körmérete nem csökkenne, márpedig nekem ez a cél.

Szívesen kipróbálnám 1 hétig az étrendet, és összehasonlítanám, hogy nézek ki, mikor normál étrenddel megyek le 6x kilóra, és hogy nézek ki a parasztdiéta után... de ehhez az én gyomrom túl prűd, hogy ilyen kajákat be tudjon venni :D

2012. júl. 17. 19:43
 6/9 anonim ***** válasza:
62%
KAMU. Reklámozzák a magyar élelmiszereket, ennyire megy ki a játék. Emlékszem, régen volt egy műsor, amiben a Norbiék elmentek a nézőkhöz, és végignézték a hűtőjüket, hogy mit esznek, akkor bizony minden hasonlót dobáltak ki a kukába, mert nem szabad meg egészségtelen, hizlaló, stb... saját maga ellen beszélt, csak sokan nem veszik észre.
2012. júl. 18. 19:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Én kb. belehalnék, ha ennyi zsírt kellene ennem ennyi idő alatt. Szerintem ez nagyon egészségtelen, de viszont igazi parasztvakítás. :(
2012. júl. 21. 20:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Parasztdiéta = a sok hülye paraszt elhiszi, hogy ezzel lehet fogyni.
2012. júl. 24. 21:19
 9/9 anonim válasza:
Tulajdonképpen Paleo életmód és tudományos alapjai vannak. Nem a zsír hizlal,hanem a szénhidrát.A sok finomított Liszt és a cukor!!Nézzetek utána Szendi Gábor könyve kiváló.
2012. aug. 22. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!