Étrendet szeretnék ősszeállítani, és pár tanácsot kérni, segítenél?
2 gyerkőcõm van, semmi segítségem és kevés időm, de muszáj lefogynom, mert rengeteget híztam.
A kicsi 6 hònapos, futás kilőve, nincs kire hagyjam, itthon szobabiciklizem, kb 45 percet, Heti 4x.
Étrendre lenne szükségem, az alap dolgok már régóta megvannak, nem használunk olajat, csak kókuszzsírt, cukor helyett xilitet, sima lisztet sem,ha muszáj, akkor teljes kiörlésűt.
Régen sportoltam, sok rajtam az izom, a lábaimon nagyon látszik, nem plōttyedt, a hasam viszont csúnya, meg az összkép is.
Egész nap mozgásban vagyok jóformán, inkább valami jó étrend kellene, ami betarthatò, és hamar elkészíthető.
Étrendkiegészítőt érdemes venni, ha igen milyet, pl. Fehérjeturmixra gondolok
Most 78 kg vagyok és 166 cm, normál súlyom 60-62 kg volt, ezt szeretném visszakapni.
Minden választ nagyon kōszōnōk!
elsőnek is gratula a gyerekeidhez:)
elég sok minden rád hárul, tudom milyen az amikor időhiány vagy de leírok pár ételt ami tényleg gyorsan megvan
a reggelt indíthatod egy finom zabkásával(sima zabpehely, 0.5kilo kb 250FT)-ezt simán 5 percig vízben vagy tejben felfőzöd, hozzá tehetsz kefírt/joghurtot vagy túrót és gyümölcsöket
szendvocs-teljes koőrlésű kenyér hozzá főtt tojás(előző nap is megtudod főzni) sonkák, léteznek soványabb sajtok ezek is jók, hozzá zöldség
rántotta(pici kókuszzsíron) 2 tojásból, hozzá mehet akármilyen zöldség(franciasaláta keverék, mexikói keverék, paradicsom, ahgyma, paprika, brokkoli, gomba stb) hozzá sonka, vagy főtt hus darabkák
rozskifli 1 tonhalkonzervvel
1rozskenyér sajtkrémmel, paradicsommal stb stb
tízórai, uzsi, gyümölcsök, joghurt/kefír, túró
ebéd-zöldségleves, májgombócleves, raguleves, tojásleves
főétel-főzelék, zöldséges rizseshús, rakott zöldségek
feltét hús, hal tojás grillezve/főve/sütve/párolva
vacsora túró gyümölccsel/zöldséggel
sonka, főtt tojás, kefír, joghurt, zöldségek, sovány sajt
Szerintem NE költs ilyen porokra meg turmixokra, mert csak pénzpocséklás és egészségtelen is!
Ajánlom a bőséges étkezést, normális (vagy annál kevesebb) ebédet, és szinte semmi vacsorát (vagyis nagyon keveset). Azt nem ajánlom, hogy nagyon megvonj magadtól kedvenc ételeket, mert úgyis vágyni fogsz rá, és csak szenvedés lesz, persze mértékkel kell enni, pl a kedvenc sütit a reggelikor vagy max tízóraira.
Meg szerintem különleges ételekre sincs szükség, hisz kinek van pénze mindig ezeket venni...
Ilyenre gondolok pl:
Reggeli: 2 virlsi zsemlével vagy kenyérrel, mellé zöldség
Tízórai (HA éhes vagy): valami gyümölcs, keksz, tej, joghurt
Ebéd: Amit főzöl ebédre. Ajánlatos egy héten párszor zöldségelvest, borsólevest, csontelvest stb főzni, és mellé rizs, hús, saláta stb. Arra is figyelj, hogyha pl valami tartalmasabb levest csinálsz pl gulyásleves, akkor a második legyen nagyon könnyű. Meg fordítva is.
Vacsora: HA nagyon éhes vagy, akkor, esetleg valamilyen korpás keksz gyümölccsel, joghurt, müzli, esetleg egy nagyon kevés az ebédből, főleg, ha leves is van, abból ehetsz egy tányérral stb. Nem nehéz.
köszönöm szépen!
remélem sikerülni fog!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!