A főtt és nyers ételeknek különböző a kalóriaértékük?
Konkrétan tésztára gondolok.
Pl. 100 g spagetti tésztában van durván 380 kcal. Ha ezt kifőzöm akkor jóval kevesebb lesz benne? A novagyok.hu táblázata szerint igen, viszont sehol máshol nem láttam az ételeket állapotuk szerint megkülönböztetve.
A 3. vagyok, akkor jó, éppen azt akartam irni, hogy a nyerset ha megfözöd és kétszeres mennyiségü vizet felsziv, akkor összesen lesz belöle 300 g. Az eredeti kcalt elosztva 3-mal (mert igy kapod meg a 100 g fött tésztát), elég pontosan kijön, amit megadtak.
(Bocs, hogy mégegyszer végigrágtam, de esetleg másnak még nem volt világos a dolog).
Viszont amiért jobb a nyers tésztát venni alapnak, az az, hogy van, aki szétfözve szereti és ezért 3-szoros vizet föz bele, van, aki meg majdnem ropogósan, és neki elég ugyanolyan súlyú viz hozzá - igy a fött kcal-értéke nem ugyanannyi minden esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!