Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Edzés utáni/előtti étkezésben,...

Edzés utáni/előtti étkezésben, jó ha előtte 1 órával zabpelyhet eszem, utána meg sovány túrót?

Figyelt kérdés
2009. júl. 3. 23:41
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
attól függ mit akarsz fogyni tömeget növelni alakot formálni így nem tudunk válaszolni, a zabpehely egyébként semmihez sem a legjobb edzés előtt még egy órával sem olvasgasd a www.body.builder.hu-t ott sok mindent megtudhatsz bármi is a célod az egészséges táplálkozásról
2009. júl. 3. 23:45
 2/10 A kérdező kommentje:
Zsírt veszíteni, szeretnék! Ott olvastam a zabpelyhet pedig...Mi a para a zabpehellyel? Mit egyek akkor edzés után? Momentán nem tudom megfizetni a fehérje turmixokat, ezért gondoltam a túrót.
2009. júl. 3. 23:52
 3/10 anonim ***** válasza:
50%

az első: rendben így egyél zabpelyhet, de nem a felturbózottat. A mozgásodat meg úgy állítsad össze, hogy több legyen a cardio (egyfolytában min 40-50 perc) és ne legyen aerob (túl magas pulzus számon), iktassál be súlyzós edzést is. Az étrendedre meg figyelj, nem kell feltétlenül fehérje turmix a fogyáshoz én minden csodaszer nélkül dobtam le 25 kg-t 8 hónap alatt, s még nagyon nehéz sem volt

Kitartást

2009. júl. 3. 23:57
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

utolsónak:

bocsi, de sztem nem vagy tisztában a fogalmakkal. fogyáshoz pontosan aerob edzés kell, ami minimum 30-40 perc alacsony pulzusszámon, valamint beiktatni a súlyzós edzést, ahogy te is mondtad.

2009. júl. 3. 23:59
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!!! :)

Természetesen nem "felturbózott" a zabpehely :) Most 2x45 percet csinálom az aerobot, és az anaerobot majd most tervezem bevezetni.

2009. júl. 4. 00:00
 6/10 anonim ***** válasza:

megin én vok (utolsó)

szóval amit te kardiónak írtál, az az aerob:D csak a nevét elírtad.

2009. júl. 4. 00:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Semmi gáz, értettem így is! :) Aerobozom. Köszönöm azért! :)
2009. júl. 4. 00:01
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

Fel lett cserélve a két fogalom.

Súlyzós edzés után jó az aerob edzés, de ha csak azt csinálod, akkor az kevés. Akkor kardió is mehet (pl. intervallum edzés)

Visszatérve a kérdéshez:

Zabpehely jó, mondjuk joghurtal vagy kefírrel, gyümölcsel, magokkal keverve. Tejet NE!

Túró az lassú felszívódású fehérje, edzés után pedig nem az kell. Én túrót csak este, közvetlen lefekvés előtt eszek.

Edzés után rögtön kell fogyasztanod egyszerű szénhidrátot (cukrot) és gyors fehérjét.

Na erre kell(ene) a turmix.

A szénhidrát az lehet dextróz (szőlőcukor) 0,5 gramm / testsúly kg.

A protein meg tejsavó koncentrátum.

Pl ez, ami nem drága egyáltalán:

[link]

napi 30 grammot fogyasztva nagyon sokáig elég.

Edzés után 1 órával már rendes szilárd kaját kell enned, ami minden tápanyagot tartalmaz.

2009. júl. 4. 15:26
 9/10 A kérdező kommentje:

Utolsó! Köszönöm a hasznos infókat! :)

Igen, tudom hogy az anaerob is kéne, mert úgy hatékonyabb, de most még nincsen rá módom. De azért a mínusz 27 kila sem rossz :)

Azt a turmixot ki fogom próbálni!!!

2009. júl. 4. 20:02
 10/10 anonim ***** válasza:
zabpehely miért nem jó tejjel?
2010. okt. 11. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!