Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nincs lokális fogyás?

Miért nincs lokális fogyás?

Figyelt kérdés
Csak olvasom, de nem tudom mi ennek az oka.. Lokálisan hízni viszont elég egyszerű.

2012. jún. 12. 17:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Lokális hízni se lehet, se fogyni. A szervezetnek nem tudod megparancsolni, hogy honnan fogyjon.
2012. jún. 12. 17:33
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem szándékozok fogyni, de nyilván nem megparancsolni akarja senki.. Én csak nem teljesen értem az okát.

Hízni pedig, szerintem alkat kérdése. Nagyon sokan vannak akik csak fenékre vagy hasra híznak. Nyilván a nem azt mondom, hogy a többi területen sincs egy grammnyi változás sem, de ez biztos. Anyukám és a nővére is pontosan ilyen.

2012. jún. 12. 17:49
 3/9 anonim ***** válasza:
A fogyás is ugyanúgy alkat kérdése. Szóval nem döntheted el, hogy hova hízz, sem hogy fonnan fogyj.
2012. jún. 12. 17:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de magyarul akkor mégis VAN lokális fogyás..nem?
2012. jún. 12. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez a biológia és az evolúció kicseszése. Genetika kérdése szerintem. De jó kérdés, mert szerintem ezt még a tudósok sem tudják :)
2012. jún. 12. 21:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Nincs se lokális fogyás, se lokális hízás. Mindenkinél egyéni adottság, hogy hova hízik, hova raktározza a zsírt a szervezete. Nyilván egy fogyás esetén ez visszafelé történő folyamat, ahova a legtöbb zsír lett pakolva, onnan fog elfogyni legkésőbb. A zsír a bőr alatt raktározódik, nem kapcsolódik az izomhoz semmilyen formában sem, épp ezért nincs helyi zsírégetés, mivel az égvilágon semmilyen hatással nincs közvetlenül az izommunka a hozzá közel lévő zsírokhoz. Azt szokták benézni az emberek, hogy a testmozgástól megfeszül az izomzatuk, és ezt a feszességet látják úgy, mintha fogyás lenne, mert nem olyan gömbölyű pl a csípő, pedig ugyanannyi zsír van rajta attól még.
2012. jún. 13. 23:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát én most már tényleg nem vitatkozni akarok, és elhiszem amit írtok, de nekem ha egy HELYRŐL fogyok vagy egy HELYRE hízok az eléggé lokális. Akkor a kifejezéssel van baj, vagy nem tudom, de ez így értelmetlen.
2012. jún. 14. 00:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja a kifejezéssel :D Most belegondolva tök hülyeség az egész. Tehát helyi zsírégetés nincs. Azaz nem tudsz célzottan fogyni (pl: leggyakoribb téveszme, a felüléstől lemegy a zsír a hasról - ez hülyeség). De te azt írod, hogy egy helyre hízol, egy helyről fogysz. Ez így lokális, de nem azért, mert bármilyen gyakorlat célzottan onnan vinné el a zsírt (mint ahogy nem direkt oda hízol gondolom), hanem mert a genetikád úgy van programozva. Tehát célzott fogyás nincs, lokális nyilván van, hiszen valahol lokalizálni kell a zsírt, mivel rajtad van a lokációja :D
2012. jún. 14. 02:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Na jó, így gondoltam.:D Lokális az, csak nem én döntöm el, hogy mi az a lokáció ahonnan fogyjak..:D
2012. jún. 14. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!