Az úszás jó ha formálódni szeretnék? Hogy a leghatékonyabb, mennyit és hogy csináljam?
Formálni szeretném a hasamat és a combomat/fenekemet. Van rajtam egy kis felesleg (5kg).
Naponta futok legalább fél órát, tornázok sokat, de gondoltam az úszás se lenne rossz dolog.
Csak nem tudom hogy kezdjek bele, mert úszni tudok persze:), csak már nem szeretnék beállni egy úszás oktatásra mert abból egy kicsit kinöttem és igy magamtól nem tudom, hogy mi lenne hasznos testmozgás a vízben. Milyen úszás típusban, mennyi időt..? Mert nem igazán érzem, hogy mikor fáradok el a vízben. Egyáltalán hasznos az úszás ilyen testformálás szempontból?
Ha valakinek valami tapasztalata vagy tanácsa van azt szívesen meghallgatnám:)
A futás a legjobb, illetve bármi olyan sport, ahol sokat futkározol (kosár, tenisz, foci stb)
Úszás is jó, a gyorsúszás ill. pillangó még a megerőltető, bár arra azt mondják nagyon nehéz. Viszont amire vigyázz: én mindig megéheztem, ha vízben voltam... még fogyi előtt is, kiskoromban/tinikoromban!:D Nem tudom miért de úszásoktatás után rohadtéhes voltam, talán a víz váltotta ki. Pl. most futás után van hogy 5-6 óráig nem is vagyok éhes, ha úsznék nem tudom mi lenne... :/ persze ez lehet csak tőlem függ, de osztálytársaimtól is hallottam (fiúk) hogy ők is farkaséhesek voltak úszásórák után.
Amúgy szerintem hasznos, mert átmozgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!