Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elértem kilóban a célomat,...

Elértem kilóban a célomat, ilyenkor mi a teendő, továbbra is ugyanannyi kalóriát vigyek be ugyanannyi sporttal vagy hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Heti 4szer futok 35-40 percet, ha valamiért az nem jön össze akkor aerobicozok dvd-ről szintén úgy 40 percet. 1600 kcal-on voltam/vagyok. 177 cm-hez 65 kiló lettem (80 voltam féléve), ezzel már úgy elégedett vagyok. Továbbra is ezt tartsam amit eddig, akkor stagnálok majd? Sokkal kevesebb kiló már nem szeretnék lenni, csak egészséges.
2012. jún. 10. 14:21
 1/3 anonim ***** válasza:

A sport maradjon, mert jót tesz a léleknek, stresszlevezetésnek. De ha pl. csak heti 2-3szor tudsz elmenni futni az se baj, csak ne hagyd abba.

Ha eddig 1600 kcallal fogytál és folytatod így a sportot akkor tovább fogsz fogyni, csak lassabb ütemben.

Minél nagyobb a súlyod, annál több kcalra van szükséged, de így hogy lecsökkent 65-re a súlyod, valószínűleg fogyni fogsz tovább bár jóval kevesebb kcalt használsz el mint 80 kg-osan. Ha pl. eddig fogytál heti 1 kg-ot, most lehet olyan heti negyed kg-ot fogynál. Épp pár dkg-ot, szóval annyira gyors ütemű nem lesz, de az 1600 kcal 65 kg-os emberhez mérve, aki ennyit sportol még mindig a fogyis étrendhez áll közelebb.

Szerintem olyan 1800-1900-al stagnálnál ha ez a sportmennyiség marad.

Ha csökkented az edzést, akkor szerintem egyél 1600-1700 körül aztán majd meglátod fogysz-e.

Ha tovább fogysz, értelemszerűen emelj a kcal számon.

2012. jún. 10. 14:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Kicsit valószínűleg többet kell akkor enned, különben fogyni fogsz tovább, nekem legalábbis ez lett.

Azt viszont nehéz eltalálni, hogy mennyivel kell többet enni a súlytartáshoz, hogy még ne legyen hízás belőle. :s

2012. jún. 10. 15:04
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor tesztelgetem a kalóriákkal, még max. olyan 2-3 kiló amit fogynék, de ha nem már az se baj így is sokak szerint túl vékony lettem már. Futni nagyon szeretek, mert kikapcsol, azt nem hagynám abba.
2012. jún. 10. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!