Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Önsúlyos, ill kis súlyos...

Önsúlyos, ill kis súlyos edzés is hatásos?

Figyelt kérdés

Nem izomnövelésre hanem izomtónus kialakításra.Mivel fogyok, ezért löttyedt leszek, szeretnék feszes bőrt. Ezért hetente párszor tornázok, de utána olyan izomlázam van hogy elképzelni sem tudom, hogy nagyobb súlyokkal csináljam. Önsúlyt és 3 kg-ot használok.

Bemelegítésre, nyújtásra sok időt fordítok.

Általában 1 óráig tart egy ilyen edzés +bemelegítés,nyújtás 20-25 perc.

22/l

2012. jún. 4. 11:04
 1/5 anonim ***** válasza:
sok ismétléssel lehetséges
2012. jún. 4. 12:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első szerintem jót mondott csak félreérthető. Ha kis súlyokkal dolgozol de nagyon nagy ismétlésszámban hogy elfáradj tőle az nem fog eredményre vezetni. Szóval nem tudom mit értesz kis súlyos edzés alatt. Viszont a saját súlyos gyakorlatok nagyon jók, de a legalapabb alapszabály hogy szisztematikusan növelni kell a terhelést (pár hét felvezető után), ahhoz hogy fejlődj feszegetned kell a határaidat. Magyarul folyamatosan növelni kell az ismétlés számot, de egy idő után érdemes nehezebb gyakorlatra is váltani. (fegyenceddzés című könyvben pl van 10 nehézségi fokozat minden testrészre)

Látványban kevésbé lehet hatásos eredményeket elérni mint súlyzós eddzéssel de állóképességet és izomerőt jobban ad és jó alakformálásra.

2012. jún. 4. 13:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Kezdetben nem akartam 10-20 kilót felcsapni a nyakamba és úgy guggolni stb. Ezért fogtam a két db 1.5 kg-os súlyt és azzal guggoltam, kitörést végeztem stb. Gondoltam ezt egy két hétig csinálom amíg ráhangolódnak az izmaim a nagyobb súlyos terhelésre.

4*40-es ismétlésszámmal csináltam a gyakorlatokat. Ezt nagyobb súllyal szeretném majd a későbbiekben 10-20 ismétlés számra levinni, mert állítólag az lenne az igazi. De én mindössze alakot szeretnék formálni.

2012. jún. 4. 13:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne félj nem fog senki férfinek nézni azért mert bírsz fekvőtámaszozni és húzódzkodni. :D

Az alakformálás és az izmosodás ugyan az, az izmosodás pedig mindenképpen összefügg az izomerővel. Mivel a nőknek alapból magasabb a testzsírszázalékuk ezért nem lesznek szálkásak egy kis edzéstől. Viszont egészséges és esztétikus is ha az izmok nincsenek elsatnyulva hanem használatban vannak. Barátkozz meg vele tudat alatt hogy egy picit a térfogatuk is nő. :)

Izmosnak lenni viszont nem lehet tömegnövelő étrend és tesztoszteron nélkül, voksán virág is súlyzózik. :P

2012. jún. 4. 14:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :D
2012. jún. 5. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!