Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kalóriaszámlálás! Akik így...

Kalóriaszámlálás! Akik így fogytak hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
Mi alapján számoljátok ki? Bevált-e? Hogy lehet ehez hozzászokni?
2012. máj. 29. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Elöször itt kiszámolod, hogy NEKED mennyi kalóriára van szükséged naponta a fogyáshoz:

[link]

Utána MINDENT, amit eszel, lemérsz, hogy hány gramm, ha fött étel, akkor az alapanyagokat méred, és az összeset elosztod az adagok számával és igy kiszámolod, hogy mennyi kalórát fogyasztasz.

Fontos, hogy tényleg mindent belevegyél, mert sokan az italokat elfelejtik, pedig azok is sokat kitehetnek, meg a "pár falatokat" napközben, ami szintén elég sok lehet.

Ha pár hétig kitartóan számolgatsz, akkor egyrészt megtanulod sok mindennek a kcal-értékét, másrészt megszokod, hogy mire kell jobban odafigyelni.

Komolyan véve igen jól müködik, föként, ha figyelembe veszed, hogy a zöldségfélék meg a gyümölcsök aránylag kevés kalóriát tartalmaznak, viszont laktatnak. Ha föként ezeket eszed, akkor nem leszel éhes, és mégsem viszel be túl sok kalóriát, ezért fogysz.

2012. máj. 29. 22:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezzel nagyon sokat segítettél:)
2012. máj. 29. 22:14
 3/8 anonim ***** válasza:
[link] ebben a cikkben minden az ég egy adta világon le van írva.
2012. máj. 30. 02:43
 4/8 anonim ***** válasza:
én napi kb. 1200 kcalt eszem, ami úgy 600-zal kevesebb az alapanyagcserémnél. egészséges dolgokkal viszem be, és betartom azt is, hogy reggelire mehet szénhidrát (zabkása), délben hús zöldséggel, vacsorára meg már csak fehérje. emellé rengeteg zöldség és valamennyi gyümölcs is. működik. :)
2012. máj. 30. 12:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. leírnál csak példaképp mondjuk 1-2 napodat, hogy hogy néz ki az étkezés? köszönöm a válaszodat.
2012. máj. 30. 12:40
 6/8 A kérdező kommentje:
És még hogy mióta csinálod mennyi ment már le?
2012. máj. 30. 12:40
 7/8 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok. reggeli: zabkása mézzel (kb. 350 kcal), ebédre csirkemell/hal jól befűszerezve, zöldségkörettel, esetleg barnarizzsel (100 gramm hús kb. 130 kcal, 1 halfilé meg kb 100, fél zacsi barnarizs meg 220 körül), uzsonnára gyümölcs, abonett, vacsorára pedig fűszerezett túró/tojás/sovány sonka és puffasztott búza, sok-sok zöldséggel. lisztes és cukros dolgok kizárva, összes édesség amit eszem (zabkásán és gyümölcsön kívül) az heti 2 alkalommal cukormentes müzliszelet vagy 1 kocka 70%-os étcsoki. 2 hónap alatt 8 kilót fogytam csak ezzel, sportolni most fogok elkezdeni.

ez a számolósdi a legjobb módszer szerintem, persze csak ha minden kellő tápanyagról gondoskodsz (sok fehérje, kicsit kevesebb szénhidrát és kevés egészséges zsír, liszt és cukor tilos), mert ha tartod magad a napi kalóriamennyiséghez, akkor meglesz a deficit. pl nekem 1800 körül vna az alapanyagcserém, ezért 1200 kalóriát viszek be naponta, így ez a 600 minusz kalória naponta tuti fogyáshoz vezet. (heti kb 1 kg)

sok sikert neked, ha most állsz neki a fogyásnak :)

2012. máj. 31. 10:49
 8/8 anonim válasza:
A számolás megkönnyítésére, vezetéséhez van egy ingyenes, magyar honlap: kaloriabazis.hu
2012. júl. 21. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!