Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egészséges? Nem egészséges?...

Egészséges? Nem egészséges? Nálatok mit jelentenek ezek a fogalmak? Tisztában vagytok vele egyáltalán mi is az és mi nem? Mire használjátok és mire nem?

Figyelt kérdés
Pont most vagy 3 kérdésnél is olvastam hogy valaki ezzel dobálózik hogy a szénhidrát nem egészséges. Akkor mi az? Csak a fehérje? Abból nem biztos hogy eléldegél egy átlag ember. Ha valaki egy nap megeszik 2 2*2*3 cm-es sütit az egészségtelen? De miért? Tudja egyáltalán aki ezt írta hogy abban a roh@dt sütiben mi volt? Bocsánat a kirohanásért de erre már kíváncsi vagyok. Annyiszor használjuk már ezt a 2 kifejezést hogy csak na és sokszor tisztában se vagyunk vele hogy jogosan e vagy sem. Mi a véleményetek?
2012. máj. 28. 18:25
 1/3 A kérdező kommentje:
Most pl ott van a rebarbara. Legtöbben oxálsav található ami vesekövet okoz és gátolja a ca felszívódást. Mégis kis mennyiségben egészséges nagyban már nem. Vagy a tej. Vagy pl a gyümölcsök mégis ha már cukros akkor egészségtelen? Nem vitát akarok robbantani ezzel de sokak akkora hulyeséget tudnak írni hogy elképesztő. Pl a saláta (ugyebár egészséges mondják sokan) ha pl nitrites? Már egyből rákkeltő.. Utálom ezt a két kifejezést. Inkább káros, hasznos :D
2012. máj. 28. 18:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezen most én is elgondolkoztam.

Igaz hogy semmi sem fekete fehér, de lehet mérlegelni az előnyöket és a hátrányokat és ahol az egyik eltörpül a másik mellett ott nyugodtan lehet használni. Pl a gyilkos galóca szerintem egészségtelen hiába sok benne a D vitamin.

Az viszont tényleg hülyeség hogy a szénhidrát nem egészséges, az a fő üzemanyag forrásunk. A felszívódási sebességüktől a mennyiségüktől és a test állapotától függően zsírként raktározhatjuk el.

Az elhízásra viszont már lehet mondani hogy egészségtelen.

Én a nem természetes, adalékszereket tartalmazó, feldolgozott élelmiszarokra mondom azt hogy nem egészséges ek. Bolti húskészítmények, bolti sütemények stb. Nincs mélyebb tudásom az összes bennük lévő anyag élettani hatásáról, egyszerűen csak általánosítok.

Abban megegyezhetünk hogy bármilyen tápanyagnak a túlzott bevitele vagy a nélkülözése egészségtelen. De mindennek van egy optimális mértéke, aránya. Szóval tápanyagokra nem lehet kijelenti hogy egészségtelenek.

Vegyszereknél viszont megállapítottak egy határdózist:

ADI

az a mennyiség, amelyben egy mesterséges adalékanyag egy ember teljes élete során minden nap megehető anélkül, hogy az egészségkárosodáshoz vezessen.

2012. máj. 29. 01:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Vegyszer ezen a határérték felet viszont már káros és nem elsősorban egészségtelen.. Köszönöm a választ! :) Hát, ezen mindig eltöprengek ha valahol olvasom vagy valaki mondja :S
2012. máj. 30. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!