Egészséges? Nem egészséges? Nálatok mit jelentenek ezek a fogalmak? Tisztában vagytok vele egyáltalán mi is az és mi nem? Mire használjátok és mire nem?
Ezen most én is elgondolkoztam.
Igaz hogy semmi sem fekete fehér, de lehet mérlegelni az előnyöket és a hátrányokat és ahol az egyik eltörpül a másik mellett ott nyugodtan lehet használni. Pl a gyilkos galóca szerintem egészségtelen hiába sok benne a D vitamin.
Az viszont tényleg hülyeség hogy a szénhidrát nem egészséges, az a fő üzemanyag forrásunk. A felszívódási sebességüktől a mennyiségüktől és a test állapotától függően zsírként raktározhatjuk el.
Az elhízásra viszont már lehet mondani hogy egészségtelen.
Én a nem természetes, adalékszereket tartalmazó, feldolgozott élelmiszarokra mondom azt hogy nem egészséges ek. Bolti húskészítmények, bolti sütemények stb. Nincs mélyebb tudásom az összes bennük lévő anyag élettani hatásáról, egyszerűen csak általánosítok.
Abban megegyezhetünk hogy bármilyen tápanyagnak a túlzott bevitele vagy a nélkülözése egészségtelen. De mindennek van egy optimális mértéke, aránya. Szóval tápanyagokra nem lehet kijelenti hogy egészségtelenek.
Vegyszereknél viszont megállapítottak egy határdózist:
ADI
az a mennyiség, amelyben egy mesterséges adalékanyag egy ember teljes élete során minden nap megehető anélkül, hogy az egészségkárosodáshoz vezessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!