Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy tartsak sulyt?

Hogy tartsak sulyt?

Figyelt kérdés

Az elmult idoszakom csak a fogyasrol szolt... teljesen belevetettem magam 174cm hez lefogytam 71rol 55 re mindenki konyorog hogy hagyjam abba mert mar anorexias vagyok es tonkre teszem magam de nem megy...amint megprobalok tobbet enni buntudatom van es akkor elmegyek futni 15 kmt stb... kevesebb mint 1000 kcal volt a kaloria bevitelem es mellette rendszeresen kondiztam es futottam (nem mondom hogy konnyu volt ) lenyeg hogy nagyon felek, hogy ha az egeszseges taplalkozas meg is marad de hogy ha tobbet eszem visszahizok:(

Mit tehetnek, hogy ne feljek enni, es sulyt tartani?

2012. máj. 27. 21:41
 1/3 anonim ***** válasza:

ha ennyit sikerült leadnod,akkor nem értem a kérdést.

mostanra pontosan tudnod kellene,hogy mennyi a napi ch bevitel,amitől nem nő a tömeged.

na mindegy.

a fehérjebevitel ugye adott,arra gondolom figyelsz.

a napi ch bevitellel játsz 2 heti bontásban.

vagyis tartasz egy bizonyos napi ch mennyiséget és figyeled a hatást.

előbb-utóbb pontosan be fogod tudni állítani,hogy mennyi a számodra ideális ch mennyiség,ami súlytartást eredményez.

2012. máj. 28. 02:49
 2/3 A kérdező kommentje:
igen pontosan... ez itt a problema :( probalom beloni de amint feljebb viszem az adagot felek, hogy meg fog latszani es masnap megint leadok az adagbol...
2012. máj. 28. 11:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Anorexiás voltam 2 éve. Az múlt tanévben mindvégig 43 kg voltam (1700-1800 kcal-lal és rendszeres sporttal!)

Én napi 400 (300-500) kcalt ettem a végén... úgy jöttem fel 1700-1800-ra, hogy fokozatosan emeltem, én is nagyon féltem, tudom milyen érzés megértelek! :(

Na a lényeg: 1000 kcalról NE RÖGTÖN emeld 1800 kalóriára az étrended! Én így csináltam:

1. héten 500-at ettem. Minden nap 500-at.

Ne csinálj olyat hogy egyik nap eszel 2000-ret másik nap megijedsz (mert én nagyon megijedtem) és csak 500-at viszel be. Nálad most mondjuk legyen +100 kalóriával több az e heti kcalbevitel, mint amennyit ettél tegnap.

2. héten emelj megint 50-100 kcalal. Max. 150-el emelj, de ez legyen sok zöldség, fehérje, gyümi. Cukrot érdemes kerülni, csokikat is, meg a zsírt is, mivel nagyon kis térfogatú dolgok de sok kcalt tartalmaznak.

A szervezetednek érzékelnie kell hogy több ételt kap (így nem leszel éhező "üzemmódban" viszont ha zöldségből gyümiből fehérjéből viszed be, nem raktározza el.

3. héten legyen már +200-300 kcal emelés. És így tovább szép fokozatosan. Ha ügyesen csinálod, és sportolsz nem hízol vissza. Írj privit, ha még tanácsra van szükséged:)

2012. máj. 28. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!