Milyen mértékben ehetek önteteket és erőset?
Az a helyzet, hogy diétázok. Csirkemell, rengeteg zöldség, teljes kiörlésű kenyér, stb., azonban nagyon hiányzik már az erős íz. A másik pedig, hogy jó lenne több ízt belevinni a zöldségsalátámba, amit naponta elkészítek magamnak, így öntetkre gondoltam, amiket boltban lehet kapni.
Kérdésem, hogy erősből mennyit szabad ennem? Legyen az gulyáskrém, Erős Pista, chili. Az önteteket is lehet használni?
A boltiakban rengeteg a só, ízfokozó, tartósító. nem természetes, és szerintem rengeteg kcal van bennük.
Otthoni öntetet is csinálhatsz:
- kefir/natúr joghurt => 90-100 kcal egy pohár
- oregánó, bazsalikom, zöldfűszerek, fokhagyma-granulátum => 0 kcal
- chili -> 0 kcal
A chiliből olyan keveset használsz, hogy az alig 1-2 kcal vagy még annyi se. Azt nyugodtan tehetsz. Mármint ha igazi chili paprika, erős paprika.
Ha jól emlékszem az erős pistának van kcal tartalma de nem sok talán 40 kcal/100 gramm, és abból is keveset használsz.
A gulyáskrémben szerintem több van, mint az erős pistában.
Ha erősre vágysz, ajánlom a chilipaprika, paprikamagok, erőspaprika + kefir + zöldfűszerek kombót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!