A hullahoppozás jó derékra illetve hasi fogyásra? Minden nap,10-20percet?
és ezt úgy kell elképzelni, hogy 10-20 percig pörög a hasadon és kész?
(szerintem fuss)
Szerintem jó lehet. Olvastam cikkeket, hogy volt, aki így fogyott le, mert pont a derék és hastájék mozog.
És második válaszoló, nem úgy kell elképzelni, hogy 10-20 percig pörög a hasán. Ha nem láttál még hullahoppot, akkor elárulom, hogy azt csípőkörzésekkel kell fennttartani és mozgatni. Magától nemhogy nem pörög, de azonnal leesik.
A hula hoop remek dolog. Segíti az emésztést, formálja a derekat.
Ha megfelelő intenzitással csinálod, és nem pehelykönnyű karikát használsz, hanem nehezítettet, akkor segíthet a fogyásban megfelelő diéta mellett.
Abban viszont igazuk van a többieknek, hogy helyi fogyás nem létezik. Nem lehet célzottan, csak egy testrészről fogyni.
Ugyanakkor klasszikus tévedés, hogy a karika gyerekjáték.
Forrás (hirtelen ezeket találtam, de tudományos magazinban is olvastam már erről):
"Ugyanakkor klasszikus tévedés, hogy a karika gyerekjáték. "
Mint az, hogy van helyi fogyás. Inkább fuss 2 naponta 1 órát. És az étkezést is rendbe kéne rakni.
6-os!
Nem olvastad a linkelt cikket, mi?
Vagy pedig életedben soha nem hulahoppoztál, igaz? ;)
Ha próbáltad volna, akkor tudnád, hogy egy félórás, megfelelő intenzitással, nehezített karikával végzett hulahoppozás ugyanolyan jól, vagy akár még jobban is megdolgoztat, mint ugyanannyi idejű kocogás.
Rendszeresen kocogok, van összehasonlítási alapom. ;)
Sportoló vagyok, szóval próbáltam már ezt-azt...Bár nyilván nem edzek hulla hopp karikával.
De az egyik legjobb örökké a futás marad, főleg fogyáshoz. És a 30 perc pedig kevés lesz. Bármit is fog elkezdeni. Nemhogy 10-20 perc ;-)
Egy túlsúlyos ember bármilyen mozgás formát kezd el legyen az csak napi 20 perc igen is fogyni fog. Én már csak tudom. 2 hete napi 10-15 perceket tudtam tornázni, most is még csak 20 percet csinálok, szobabiciklin 15 percnél többet nem bírok és láss csodát látok változást cm-ben, sőt a mérleg -4kg-ot mutat. Diétázom is természetesen.
A hullahoppozás is egy mozgás forma, nem csak a derekat mozgatja meg, hanem a lábakat is ahogy feszíted magad, a csípőt és a popsit is.
Csináld nyugodtan, igen segíteni fog, bár tény hogy nem annyit mintha napi 1 órát futnál, de kezdésnek hidd el jó lesz. Késöbb ha megszeretted a mozgást válts másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!