Izomláz. Egy laza kocogás sem fér bele ilyenkor?
Zsírégető mozgást végzek, igyekszem fogyni.
Ez a futással sikerült is, de formásodni is szeretnék. Ami azt jelenti hogy hetente 2-szer szeretnék súlyzós edzést végezni a popsimra, lábamra, felső testemre stb.
Ezek után viszont izomlázam van.
Kérdésem az lenne hogyha én pl hétfőn súlyzós edzést végzek és másnapra izomlázam lesz, akkor futhatok-e én még attól kedden, úgy hogy nem roncsolom tovább az izmaimat vele?
Tudom hogy izomnak kell 1-2 nap a regenerálódásra de ez nem azt jelenti hogy egész nap ülök és várom hogy regenerálódjon.
Az izomláz hamarosan elmúlik, amint hozzászoksz a rendszeres mozgáshoz. Ha erős izomlázad van az előző napi súlyzós edzéstől, a futóedzés laza legyen!
Egy konkrét hetirend lehet például az alábbi:
H: súlyzózás
K: -
Sze: könnyű futás
Cs: súlyzózás
P: -
Szo: könnyű futás
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó, és ehhez a heti mintatervhez mit szólsz?
Tehát akkor nem fontos minden egyes alkalom után pihentető napot tartani. Pl csinálhatom úgy hogy:
H: kocogás
K: súlyzó
SZ: kocogás
Cs: pihenő.
Ez lemaradt:
P: kocogás
Sz: súlyzó
V: pihenés
Köszönöm a választ! Igen, én is tudok a mikrosérüléses dologról, éppen ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor lehet-e terhelni vagy inkább ne.
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!