Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hosszú lesz, de ez milyen...

Hosszú lesz, de ez milyen étkezési zavar?

Figyelt kérdés

Mi volt ez?

2,5 éve fogyózni kezdtem, és lefogytam 43 kgra. A fogyi végén már csak csirkemellet, zöldséget, gyümölcsöt, néha barnakenyeret ettem, a diéta közepén még volt túró, tojás stb.

- nem érdekeltek az édességek

- nem függtem a kcal-októl hisz nagyon leszűkült a diétám a csirkemellre, és zöldségekre.

- mániákusan futottam, sportoltam mást is.

-----

Elkezdtem többet enni, de nem mentem 1300 kcal fölé, fokozatosan ettem többet: 100 kcallal emeltem 1-1,5 hetente.

Utána az osztályfőnököm azt mondta édesanyámnak, hogy aggódnak a suliban miattam, és anyu megkért, hogy egyek többet. Ekkor tértem át az 1700-1800 kcalos étrendre, amiben alig volt édesség:

volt hogy egy hónapban nem is ettem édeset! DE! nem híztam! Tartottam a 43 kg-ot.

- minden(!) reggel megmértem magam, széklettel, wc előtt 43,5 körül voltam, ha voltam wc-n 43

- folyton azt néztem, milyen az egészséges étkezés: könyvtárban könyvek, neten stb. miben milyen vitamin van, mennyi rost, mennyi kcal a zöldségekben is

- elkezdtem fogyis, vagy étkezési zavarokról szóló sorozatokat nézni

- később főzőműsorokat is

- folyton a kalóriákat számolgattam, mérleggel lemértem még a zöldséget is amit megettem.

napi minimum 3-4 dkg gyümit megettem és a minimum 7-8 dkg zöldség volt, de volt hogy napi 10 dkg is.

Ettem barnakenyeret, és barnarizst vagy kölest, lencsét.

- Sajtot is, de persze mindent lemértem konyhai mérlegen egy kis szelet sajtot is. Olajat, zsíradékot nem használtam, de sajtot, és joghurtot, kefirt ettem. Ezek voltak az egyetlen zsíradékok, viszont ami furcsa:

este 17.50-kor ettem a vacsim ami lemérve kiszámolva 520 kcal között volt! Szóval elég sok... reggelim ugyanaz volt mint a vacsi: barnakenyér, sajttal (2 féle) zöldséggel, kefir/joghurt.

Az ebédem volt kevés kcal: rengeteg zöldség és lencse/barnarizs zsiradék nélkül.

- mindent feljegyeztem egy kisfüzetbe: nem telhetett el nap hogy ne írtam volna fel mennyit ettem (és mennyi pénzt költöttem de nem kajára azt sosem vettem)

- nem mentem étterembe, pizzázni haverokkal se sehová mert nem tudtam akkor kiszámolni hogy miben pontosan mennyi kcal van. itthon MINDENT lemértem.

- sportoltam, heti 1-2szer.

1700-1800 kcalt ettem ami nem nevezhető anorexiának... vega vagyok, szóval a hús kiesik, és zsíradékot nem szívesen ettem, de volt barnarizs, köles, lencse, krumpli, korpás keksz, sajt... szóval értitek, nemcsak zöldség gyümi meg joghurt.

Viszont NAGYON féltem hogy meghízok, és mindig az visszhangzott a fejemben: "anya azt mondta egyél többet, ne foggy" és tényleg nem akartam tovább fogyni de HÍZNI SE!! ott volt a fejemben: "jaj csak nehogy hízzak, csak nehogy többet mutasson holnap reggel a mérleg" de tudtam hogy fogynom sem szabad.

És tényleg nem ettem édeset, mert megszállotja voltam annak hogy a cukor méreg... és mérgezi a testem, bejut a sejtjeimbe a méreg és egészségtelen. CSAK egészséges dolgokat voltam hajlandó enni, de nagyon leszűkült a lista amin a "jó" ételek voltak: lencse, barnarizs, kockasajt és trappista/edami sajt, kefir, natúr joghurt, nagyon ritkán túró és krumpli ritkán!, paradicsom, uborka, paprika, répa, hagyma, köles, borsó, korpás keksz, mandarin, narancs ritkán banán, alma. Másfél havonta tojás, ha más nem voltt itthon. MINDENNEK egészségesnek kellett lennie. Volt hogy egy coldrexet sem mertem meginni a benne lévő cukor miatt... pedig beteg voltam.

Ez most ortorexia, anorexia, EDNO, vagy milyen zavar?

2012. máj. 12. 21:22
1 2
 11/13 anonim válasza:
Értem bocsi :) am szerintem próbálj meg egy kicsit változatosabban és többet enni a kcal számolgatásról meg próbáld meg elterelni a figyelmed ne egymagad egyél hanem mondjuk szülő, testvér, barát társaságában beszélgessetek és olyankor egyél ha valami fárasztót csinálsz és megéhezel akkor próbálj meg többet enni :)
2012. máj. 21. 15:07
 12/13 anonim ***** válasza:
szija. a hízás érdekes dolog. én is keveset ettem régebben ,több hónapig 1000-1100 kalórián éltem, mostmár 1700-1800-at ettem kb 2 hónapig.. nem híztam. és már 2000-et is nyugodtan megeszem, de nem hízok. mellette nem sportolom szét az agyamat sem, de azért van mozgás, és én is sok helyre gyalog járok, meg eljárok sétálni is :))
2012. jún. 20. 16:07
 13/13 anonim ***** válasza:
ja és már nem számolgatom a kalóriákat, sokkal jobb nélküle élni.. utolsó voltam.
2012. jún. 20. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!