Hogy kell fogyókúránál "kalóriát számolni"?
Tehát már egy hónapja fogyókúrázok, 85-ről már lefogytam 82-re (16/F- 180cm) és a célom 75.
Láttam ezt a "kalóriaszámolós" dolgot és, hogy sokaknak szép eredményt hozott.
Valaki megírná, hogy ezt hogy is kell csinálni?
Köszi!
Szia!
Egyszerű a dolog.
Én füzetbe írok mindent, amit megeszek (gyümölcsöt, zöldséget is). Mellé pedig beírom, hogy mennyi kalória volt az adott ételben akkora adagra számolva amennyit megettem. Nap végén pedig össze szoktam adni, de gyakran napközben is, hogy tudjam épp mennyinél járok, mi fér még bele.
Hogy miben mennyi a kalória azt megtalálod a csomagoláson, vagy neten találsz kalóriatáblázatokat. (Én ezt használom: [link]
Ha főtt ételt eszek, akkor külön papírra leírom mit és mennyit teszek bele, majd összeadom az összetevők kalóriáját. Annyi van a főtt kajában. Ha nem eszed meg mind, akkor leméred és kiszámolod az adott mennyiség kalóriáját.
Kicsit macerás meló, de meg lehet szokni. Én élvezem is már.
Hogy naponta mennyi kalóriát fogyassz...1200-at szoktak javasolni, de láttam már valahol ezret is. Én először 1000-nél húztam meg a határt, aztán az első napom eredménye (és éhezés nélkül) 600 alatt volt, így 600-ra tettem a határt. Minek egyek kétszer annyit, ha ezzel is jól lakok?
Úgy ahogy az első írta. Egy füzetbe írod h mit és menyit ettél belőle aztán a nap végén összeadod.
Legalább 1200kcalt egyél.
A 600 kalória irtó kevés. Egészségtelen, bár tuti fogyaszt ész nélkül. Itt számold ki hogy mennyire van szükséged és hogy kb mekkora fogyáshoz mennyit ehetsz meg: [link]
Csak ésszel. 1200 alatt már majdnem hogy veszélyes. Ha nem sportolsz vagy testépítő vagy akkor felejtsd el a 600-at. szerintem.
És neked mi bajod van te kretén? Azt hiszed hogy attól mert te csak századik elmondásra fogsz fel valamit, mindenki ilyen gyengeelméjű? Elárulom neked, hogy nem így van. Az emberek többsége valamivel intelligensebb nálad és elsőre is képes értelmezni egy szöveget.
Tanulj, talán sok-sok kitartással és szerencsével eléred ezt a szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!