Fogyni szeretnék. Ha napi 400-500 kalóriát viszek be annak milyen következményei lehetnek?
Hozzá teszem, hogy nem éhezek! Ha úgy érzem éhes vagyok akkor eszek egy almát vagy ilyesmi, szóval ha azt nézem, hogy mennyit bírok, akkor így ez megy. Tudom, hogy 1000-1200 a normális fogyókúra esetén. Ha ennyivel kevesebbet eszek lehet vmi súlyos következménye?
Eddig annyit tapasztaltam, hogy 3 nap alatt 3 kilót fogytam és ezt nem bánom (lány vagyok, 16 éves és mostmár 69 kiló 170 centihez -- nem akarok kórosan sovány lenni, de szeretném megközelíteni az 55-60 kilót)
jah és mozgok is mellette
Én is kb ennyit eszek. (600a felső határ, de általában nem érem el azt)
Másfél hónapja csinálom. Eddig semmi bajom. Nem vagyok fáradékony, nem érzem magam rosszul, éhes sem vagyok.
Viszont lement több mint 10 kiló!
Én is így kezdtem. 157 centisen, 56 kilósan és 13 évesen.
Abból lett 160 centi, 48 kg, 14-es életkor. "Oké...vékony vagyok..de hé...lehetnék vékonyabb is!"
Aztán 162 cm, 41 kg, közben 15 lettem...
Most vagyok 37 kg, és pár héten belül beakarnak vinni a pszichiátriára. Gondold meg. Könnyű átesni a ló túloldalára, felvenni a lehetnékennéljobbis felfogást.
Inkább táplálkozz egészségesen. Tudnék mesélni az éhezés fizikai és pszichológiai hátulütőiről.
Én nem mozgok mellette, de már aktuális lenne elkezdeni, mert kicsit lelassult a fogyás. De megy le így is.
Másik válaszoló. Én mondjuk messze vagyok attól, hogy átessek a másik oldalára annak a bizonyos lónak, mert 83kg vagyok, szóval a kóros soványság nem fenyeget. Egyébként is van egy cél amit el akarok érni, a nagyon vékony test nem tetszik, nem fogyasztanám magam túl.
Nem mindenki viszi túlzásba, aki fogyni akar. De mind fizikai mind lelki szempontból káros az elhízás is, nem csak a kóros soványság. Meg kell találni és elérni a középutat és utána megállni. Nem is megállni, mert akkor visszajön minden, hanem megtalálni azt az étkezési szokást, amivel meg lehet tartani amit elértünk.
3 nap alatt 3kiló...
és szerinted miből vesztettél 3kilót? a zsírodból? 27000 kalóriát 3nap alatt? 3hét alatt is durva teljesítmény lenne.
Attól hogy dehidratálod a szervezetedet leépíted az immunrendszered meg az izomzatodat még nem lesz jobb alakod.
Nem a mérleggel kell foglalkozni. Ezzel csak azt lehet elérni hogy 2falat kajától is hízni fogsz, plöttyedt lesz a tested, de ez nyilván nem 3nap alatt jelentkezik.
2. válaszoló: hűűha :-/ az tényleg kemény lehet, de én úgy vagyok vele, hogy ha elérem az 55-60 kilót azzal megelégszek. lehet, hogy úgyis lesz olyan részem ahonnan még lehetne fogyni, de azt mondom, hogy az egy reális súly a magasságomhoz. És szerintem ezt így be is tudom tartani.
a lelki dolgokról meg annyit, hogy így is borzalmas. ha kövér vagyok egyszerűen nem tudom jól érezni magam a bőrömben. sehova nem megyek szivesen mert csak azt látom, hogy mindenki más szinte csinosabb nálam és rossz érzés. nah meg ha osztálytársaidtól meg is kapod párszor, hogy nem épp a legcsinosabbka vagy :P
Jézus Mária!!! Komolyan átgondoljátok ti ezt? Tele vagy az oldal 900-800-600-500-400 kcal egészséges-e kérdésekkel? Nyilván nem, 1200-1400 alatt éhezel (akár éhes vagy, akár nem), nyilván nem egy hónap után fogják a szerveid beadni a kulcsot, de hosszú távon lehetetlen tartani, után vissza jön mind, még több is. Ha meg megy, akkor anorexia lesz belőle. Komolyan láttatok már képeket koncentrációs táborok lakóiról, na ők sokáig csináltak az alacsony kalóriájú "diétát". Ha meg pszichés a dolog, mmint rosszul érzed magad, derpesszió, undor magadtól stb., keresd fel az orvosod és kérj tőle megfelelő segítséget, vannak már nagyon szuper gyógyszerek erre (is). (Pl. SSRI-k, ha minden kötél szakad.)
De ezt inkább dietetikustól vagy orvostól kérdezd, ne a GYIK nagy közönségétől. Mert nem mi visszük a vásárra a bőrünket, hanem te!
utolso kommenteo meg a tobbi es a kerdezo
Én is ezt csinálom 400 kaloriát naponta de csak zöldség és gyümölcs igy a megfelelo tápanyagokat beviszem a szervezetembe és NEM NEM ÉHEZEM amugy aki nen tudná ha vlk fogyni akar akkor nem fog 1000 meg 1200 kaloriákat bevinni a szervezetébe nert ha utána néztek az nem segit a fogyásban bármelyik oldal ha megnézed ezt irja le kell csokkenteni vagy az adagokat vagy a kaloriát pl vagy eszel egy tábla csokit vagy sok zöldséget amik kitisztitanak
A KÉRDEZÖNEK semmi bajod nem lessz töle de ha elérted a kivánt határt ne csináld többet utána csak mozogj és étkezz normálisan mégegyszer mondom 16 vagyok és én is ezt csinálom mert tulsulyos vagyok sok sikert de persze ha ugy érzed simán megehetsz bármit ha nagyon kivagy haggy magadnak plusszba egy 100 200 kaloriát a 400 mellé h azt megehesd ha nagyon ki vagy amgy csak az elso hét nehezebb mertta gyomrod összehuzodik ;) SOK SIKERT!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!